Merhabalar, şuan 33 haftalık hamileyim. Herşey yolunda giderse Nisan başında bebeğimizi kucağımıza alacağız inşallah. Genel olarak alışverişimi kendim halletmeye calışıyorum, ilk doğumum olacağı icin de cok tecrubesizim. Aşağıya şuana kadar yaptığım alışverişi listeledim. İnternette cok okudum ve izledim ama herkes o kadar cok alışveriş yapıyor ki bana cok israf gibi geliyor acıkcası. Ben sadelikten ve minimal yaşamdan hoşlanan biriyim. Cok şukur imkanımız var şuan herşeyi almaya, fakat onlarca kıyafet ve kullanamayacağım eşya almak istemiyorum. Bu yuzden cok fazla bebek kıyafeti almadım. Buna gore yorumlarsanız sevinirim. Şimdiye kadar aldıklarıma mutlaka eklemem gereken bir urun veya kıyafet var mı sizce? Kendim icin de pek birşey almadım gorduğunuz gibi, doğuma giderken veya sonrası icin mutlaka gerekli dediğiniz şeyler nelerdir? Tecrubeli anneler yardımcı olursa cok sevinirim
Alışveriş Listesi​1 hastane cıkışı - yenidoğan
3 patikli alt - 3 ay
1 pijama takımı - 3 ay
3 atlet zıbın - 3 ay
2 uzun kollu zıbın - 3 ay
2 uzun kollu zıbın - 6 ay
1 tişort zıbın - 3/6 ay
1 penye tulum - 3/6 ay
1 alt-ust-bere takımı - 6/9 ay
1 penye yelek - 6/9 ay
4 corap - 0/6 ay
2 orme patik
2 orme yelek
1 orme hırka
------------------------------------------------------------
2 ince triko battaniye
1 muslin battaniye
1 ince pamuklu ortu
1 yastık ve kılıf
1 carşaf
Bebek bezi 1 ve 2 numara 120-130 adet
Alt acma ortusu 40 adet
Temizleme pamuğu (ıslak mendil kullanmayacağım)
Ağız mendili 10 adet
Manikur seti
Otribebe burun aspiratoru
Wee baby Manuel goğus pompası (Belki lazım olur diye uygun birşey aldım, calışmayacağım icin elektrikli almadım)
Philips Avent yenidoğan biberon (Bu da yine belki lazım olur diye)
Lansinoh goğus pedi 100lu
Sudokrem
Johnson's Baby şampuan
Dalin sıvı deterjan
Yoyko park yatak
Neko wrap sling (Yenidoğan icin sling oneriliyor sonrasında ergonomik kanguruya gececeğim)
Yolculuğa uygun puset