Merhaba arkadaşlar
benim gibi tup bebek yapip başarısız olan arkadaşlar denenleri ve cozumleri bulabildiniz mi..biz cok zor hasta kismindayiz...
Daha once 3 kez başarısiz tup bebek denedik..
Eşimde translokasyon var
Dna hasar %28 ile %35 arası değişmeden
Sprem sayı hız morfoloji eksikliği var
2011 yılından beri cocuk istiyoruz yani Evlendigimiz gunden itibaren ..
Eşim varikosel ameliyatı oldu..
İlk tup bebek denememiz de tek sorun sprem değerleri saniyorduk..ilk deneme GAZİANTEP NOVAFERTİL DE YAPILDI..
10 yumurta toplandı ama 2 tane dollen di..3.gun 2 tane kaldı ve transfer edildj..ve negatif
o anki psikoloji tup bebek yaptım ve kesin tutar gozuyle bakiyordum..ne bilecegim hamile kalmak ne zormuş ..test yaptım negatif ..sonra doktorum 3 ay dinlenin tekrar yapalim neden olmadı bilmiyoruz sizden umutlu idim dedi..
Sonra internetten cıkmadı m neden tup bebek tutmaz ..benim gozumde cok buyuk tu tup bebek . Kromzom analizi dna hasar testi vs. Testler var mis .yaptık hepsini ..
Eşimde dna hasar vardı ..Bu na uzuldum ..ama kromzom da transkolasyon olması beni yipratti..cozum yoktu.pgt yapılacak yani artık normal bir tup bebek bile değil ..
2 DENEME ANKARA NOVAART MEHMET ERDEM..
10 yumurta toplandı 2 tane dollendi ve şok 2.gun ikiside oldu. .transfer iptal..
Aradan 2 yıl bekledik.o sırada macular..hocalar falan herseyi denedik..Turbeler r gittik ..
Nisan ayında ANKARA GENART VOLKAN AYSUN BALTACİ
8 Yumurta toplandi sprem ler miknatis yontemj ile secildi dna hasar icin ..dollenme sağlamak icin de elektro Piazza denedik ..ve 5 embrio muz oldu..inanamadk cok mutlu oldjm..5.gune 2 embrio kaldı 1 tane cok iyi idi ngs ye gitti..diğerini de 6.gun ngs ye gitti..
2 embrio ngs den 1 tane sağlık li geldi..
Mutluyduk yine umutlu idik..Diğer denemeler de kaynanam kaynanam ve annem biliyordj..Bu son denemeyi herkes oğrendi ..
Sağlık olan transferi icin rahim yeterli kalinliga gelince transfer edildi ve sonuc NEGATİF
inandığım iz icin bu defa toparlanma k zor oluyor..
Şimdi nasil yapacağım nasıl cozum arayacağım i bilmiyoum..
TRANSLOKASYON UN TEK COZUMU NGS AMA gelsimı duran embrio lar ve dollenen yen yumurtalar neden..demek ki sprem iyi secilmiyor..Dna hasar ve morfoloji ayiklanmiyor..
Yani once translokasyon a bağladım ama 2 embrio da n 1 i sağlıklı geldi eğer tranlokasyon ile alakali ise diğer hastalıklı olan neden olmedi .. gelişimi duran embrio lar da genetik acısından sorunlu olmaya bilirler ama eğer doğru sprem secilse 5.gune kadar hepsi gelir ..ngs sonucu ogreniriz hastalıklı mi değil mi..
Simdj dna hasar icin siz ce en iyi sprem secme hangisi ..mikrocip mi..miknatis mi.imsi mj veya bilmediğimiz başka birşey mi..
BaŞarisiz tup bebek denemelerİ ve "nedenlerİnİ "
Tüp Bebek0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- BaŞarisiz tup bebek denemelerİ ve "nedenlerİnİ "