Merhabalar,
32 yaşındayım. Gecen sene mayıs ayında bebek istemi icin Dc Dr Murat Bozkurt doktoruma gittim rahim filmi istedi rahim filmimde rahimin t şeklinde olduğu gebe kalırsam duşuk tehdidi embriyonun tutunamaması gibi bilgiyi hocam bana iletti bunun icinde ameliyat olmam gerekiyordu. Murat hoca once tup bebek tedavisine başladı yumurtalarım toplandı (kistlerim ve yaşım yuzumden yumurta rezervim azdı).oluşan 5.gun embriyomu dondurdu. Bir kac ay dinlenmemi istedi. Daha sonra ozel bir cihazla kapalı yontemle t shape ameliyatı oldum inanın nerdeyse hic ağrım olmadı. Bu ameliyatı yapan inanın cok az cerrah var rahim yırtılabilir yapışabilir. Ameliyat dan biraz zaman gecince tekrar rahim filmi cektirdim ve rahimim embriyo almaya artık hazırdı. Dondurulmuş embriyom icin rahim kalınlığı hazırlığı yapıldı ve ilk ayda Murat hocamın direktifleri (ilac doz ayarlaması ile) sayesinde rahim kalınlığım istenilen kalınlığa ulaştı. tek embriyo transferim yapıldı. Acıkcası tutma ihtimali yuksek değildi. Bende 1 yıldır yorulmuştum ilac, muayeneler, ameliyat. Fakat Murat hocamız yorulmamıştı ilaclarımı takip etti surekli alış dozunu kontrol etti 10. gune kadar. Transferden 10. gun sonra gebelik testi icin hastaneye gittim ve hamileydim. O kadar inanamadık ki 1 yıldır surekli bir engel cıkıyordu az yumurta rezervi sağ sol da bulunan kistlerim tek embriyo. Rahim ameliyatı olmam surekli ilac kullanmam. Hele o iğneler artık progestan iğne yuzunden oturamıyordum kalcalarım curumuştu. Bunları niye yazmak istedim doğru doktor (cerrah)inanın cok onemli. Psikolojik olarak acıkcası bir şekilde toparlanıyorsunuz eşiniz, yakınlarız destek veriyor ama bu kadar aksiliğe rağmen gebe kalabiliyorsam doğru yonlendirme ile olduğunu duşunuyorum ve benim hikayem ornek olsun istedim. Umarım hikayem cocuk isteyenlere umut verir.