Malzemeler:
- 3 adet yumurta,
- 7 corba kasıgı tozseker,
- 7 corba kasıgı un,
- 1 cay kaşıgı kabartma tozu,
- 1 portakal kabugunun rendesi ve suyu.
Sosu icin:
- 2 portakal suyu,
- 1 portakal kabugu rendesi,
- 5 yemek kasıgı tozseker.
Yapılısı:
Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın. Sarıları tozseker ile kopuk haline gelinceye kadar cırpın. Beyazları kar haline gelinceye kadar cırpıp, un ve kabartma tozunu eleyin. Portakalın suyunu sıkıp, kabugunu rendeleyin. Hamura ilave edin. Yaglanmış kalıba dokup, 180°C ısıtılmış fırında, 20-25 dakika pisirin. Kek fırından cıkınca, kalıptan cıkartın. 2 portakal suyu, 1 portakal kabugu rendesi ve sekeri kaynatıp, sıcakken kekin uzerine gezdirin.
Buraya kadar hersey normal.Bildigimiz portakal soslu kek tarifi.Eger benim gibi kek degilde pasta yapmak isterseniz yukaridaki malzemelere yarim su bardagi cekilmis findik yada ceviz katip kelepceli kalipta pisirin.Tabiki sosunu yapmayin cunku o zaman panidspanya olarak kullanamayiz kekimizi.Firinda kekimiz piserken bizde diger tarafta kremamizi hazirlayalim
1 kg sut
300 gr seker
200 gr un
200 gr margarin
2 paket vanilya
istege gore bir limon kabugu rendesi
Sut seker ve veanilyayi kaynatin.Ocaktan alin.Yagi ayri bir kapta eritin ve unu ekleyin hafif pembelesinceye kadar kavurun.daha sonra kaynamis sut karisimini yavasca ve surekli bir tel ile karistirarak un ve yag karisimina yedirin.Kaynayincaya kadar karisitrin.Ocaktan alip sogumaya birakin.Tam manasi ile soguyuncaya kadar uzeri kaymaklanmasin diye arada karistirarak sogutun.
Firindan cikarip soguttugumuz kekimizi ortadan ikiye keselim.Iki katinida portakal suyu ile islatalim.Sogumus krememizi kekimizin her yanina surelim(benim kremam biraz fazla oldu tabiki

Diger kek katinida kremamizin uzerine yerlestirelim.