Oncelikle ben 29 yaşındayım. 3 yıllık evliyim. Yeni evli iken beklemediğimiz anda gebe kaldım ancak kalp atışı oluşmadığı icin kurtaj olmak zorunda kaldım. Sonra bazı sağlık sorunları sebebi ile cocuk işine ara verdik ve bir bucuk yıldır korunmuyor olmamıza rağmen gebe kalamadım. Bu sure icinde 6 ay klomen yani yumurta geliştirici hap kullandım. Bende hicbir sorun olmadığını eşimde de sadece cok hafif duzeyde değerlerde duşukluk olduğunu soylediler. Bu şekilde gebe kalmama engel bir durum olmadığını soylediler ancak bir bucuk yıl olmadı.
Aşılama tedavisi surekli aklımın bir kenarındaydı ancak bir turlu cesaret edememiştim. Nihayet gecen ay mensimin ucuncu gununde doktora gittik niyetimizi anlattık. Bana on gunluk yumurta geliştirici iğne ve bir catlatma iğnesi verdi. Her gun kendim yaptım aynı saatte yumurta geliştirici iğneyi. Beşinci gunde ara kontrol oldu her şey normaldi devam ettik on gun sonunda yumurtam 18 mm ye ulaşmıştı. Doktor iki secenek sundu. Bu durumda her halukarda gelişmiş ve sağlıklı bir yumurta olduğundan normal cinsel yolla da gebelik olabileceğini istersek o şekilde yapabileceğimizi yoksa da aşılama olmak icin de uygun olduğumuzu soyledi. Ben zaten normal yolları yeterince denedim diye duşunerek aşılama olsun dedim. Bu şekilde bana o gun gece 12 de catlatma ignesini yapmamı iğneden 36 saat sonra oğlen tam 12 de işlemin olacağını soyledi. Boylelikle eve donduk iğneyi gece yaptım. Catlatma iğnesinden sonra ağrı veya başka bir sorun olmadı. İki gun sonra sabah 9 gibi gittik eşimden ornek alıp bunu labaratuvar ortamında daha kaliteli hale getirdiler ki bu işlem 1-2 saat suruyordu. Sonra 11.45 gibi masaya aldılar beni yaklaşık bir dakika gibi bir surede işlem bitti. İncecik plastik bir iğne ile rahmin icine eşimden alınan orneği enjekte ettiler hicbir ağrı veya acı hissetmedim. Bunun yanısıra ilaclar ve işlem yaklaşık 2.000-2.500 TL civarı tuttu.
İşlemden sonra beş dakika o şekilde kaldim ve ardından doktor hayatıma aynen devam etmemi soyledi. Ben de aşılamadan 12 gun sonra test yaptım ve pozitif cıktı şimdi 4 haftalık gebeyim. Henuz kalp atışını duymadık umarım o da olur.
Demem o ki oldukca basit bir işlem korkmayın ve eğer benim gibi sorunlarınız olduysa tup bebekten once muhakkak deneyip bir şans verin hem ona nazaran ucuz hem de kolay. Umarım sizlere yol gosterici bir yazı olmuştur. En kısa zamanda isteyenlerin darısı başına olsun diyorum, iyi akşamlar