Merhaba arkadaşlar... yaklaşık 20 aylık evli ve bunun 16 ayı cocuk isteği ve denemesiyle gecen birisi olarak aynı yolun yolcusu arkadaşlarımın arasındayım. Denemelerimiz hep husranla sonuclandı ve artık zamanımızda kalmadı benim yaşım itibariyle.
Gectiğimiz ekim ve en son şubat aylarında tum tahlil ve tetkikler yapıldı. Hormonlara ve tuplere bakıldı, herhangi bir sorun bulunamadı.Hemde yaşıma gore butun değerler cok iyi durumdaydı. FSH 5.11 AMH 2.74 ve diğer tum hormonlarda olması gerektiği gibi ve hatta yaşıma gore cok cok iyi.Tupler acık, kist yok, miyom yok, fazla kilom yok ideal kilomdayım. Ve bu arada yaşım 41. doktorlar bebek olmaması icin herhangi bir biyolojik neden bulamayınca değerlerim normal bile olsa bu durumu yaşıma bağladılar. En son şubat ayında gittiğimiz doktor 6 ay daha deneyin ağustos ayında tup bebek yapalım dedi.
Eşime yapılan testte toplam hareketlilik değeri %45 ileri hızlı hareket %5 cıktı. Uroloji doktoru ileri hızlı hareketin duşuk olduğunu, bu durumun normal yoldan hamilelik icin sıkıntı olduğunu,gercekleşmesinin imkansız olmadığını ancak ihtimalin cok az olduğunu ve uzun bir surec alacağını soyledi. Benim yaşımdan dolayı gecikmenin risk olacağı icin bizi direk tup bebek doktoruna yonlendirdi. Ve o doktor da sağolsun eşimi hic incelemedi, direk bana ve yaşıma yoğunlaştı. Beni tuplere bakmak da dahil olmak uzere araştırdı inceledi bir şey bulamayınca da 6 ay sure verip gonderdi. Eşimin değerleri icin bana gore sorun değil dedi, nihayetinde doktor tup bebekci sperm olması yeterli onun icin harekete takılmadı. Ben başlarda her şey normal ve bir problemim yokken tup bebek duşunmem diye direndim, normal yollardan olsun istedim ama maalesef artık başka care kalmadı, cunku verilen 6 aylık surede doldu ama sonuc yine husran bizde. Yanlış anlamayın tup bebeğe karşı değilim asla, sadece hic bir sorunum yokken bu işi direk ticarete doken insanların eline duşup sağlığımdan da olmak korkum. Yanlış uygulamalarla normal olan değerlerimin bozulmasından korkuyorum. Cok yakın bir arkadaşımın başına geldi bunlar maalesef.
Sonuc itibariyle Ağustos ayında tedaviye başlamayı planlıyorum. Bana onerebileceğiniz onceliği para değil gercekten aileleri cocuk sahibi yapmak olan, durust, guvenilir bir doktor ve merkez ismi var mıdır ?
İlgilenen herkese şimdiden teşekkur ederim.
Tup Bebek Merkezleri Tup bebek konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup Bebek Merkezleri Tup bebek konusunda fikirlerinize ihtiyacım var..