Elmalı Havuclu Kek Nasıl Yapılır


Havuclu Elmalı Kek Tarifi Resimli





Sevgili melekler, hem havucun o şekerli tadını hem de elmanın doyumsuz lezzetini bir tarifte birleştirmek istiyorsanız şimdi vereceğimiz havuclu elmalı kek tarifi mutlaka denemelisiniz. Havuclu kek ya da elmalı kek denemiş olabilirsiniz. Ama emin olun ikisi bir araya gelince ortaya harika bit lezzet cıkıyor..








Elmalı Havuclu Kek İcin Malzemeler:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı sut

2,5 bardak un

1 paket kabartma tozu

1 adet elma

1 adet havuc

limon veya portakal kabuğu rendesi

tarcın, ceviz ici

Elmalı Havuclu Kek Yapılışı:

Yumurta ve şeker iyice karıştırın. Sut, sıvı yağ, unu ekleyerek topak kalmayıncaya dek cırpılmaya devam edilir.

Kabartma tozu ve 1 yemek kaşığı tarcın eklenir ve karıştırılır. Son olarak ince rendelenmiş havuc, az miktar portakal kabuğu rendesi, kırılmış ceviz ici ilave edin ve karıştırın.

Yuvarlak fırın kalıbını yağlayarak ince ince dilimlenmiş elmalar kabın tabanına dizilir. Kek hamuru kalıba boşaltılarak 170 derece fırında 40 dakika kadar pişirilir.

Bir kurdan yardımı ile icinin pişip pişmediğini kontrol ederek keki fırından alabilirsiniz. Kek ılıdığında servis tabağına ters cevrilir ve uzeri tarcın veya pudra şekeri ile suslenir.