Bu konu; kremalı haşhaşlı cıtır tatlı tarifi hakkında bilgiler icermektedir.



Sevgili melekler, Turk mutfağının vazgecilmez tatlılarından biri de hic kuşkusuz revanidir. Ayarında verilmiş şerbetiyle revani, hala bayram ikramlarımızdan ya da misafir sofralarımızın vazgecilmezlerinden biri olarak hak ettiği yeri korumaktadır. Şoyle bir etrafınıza baktığınızda revaniyi hemen herkes sever. Bu muhteşem lezzetin değişik bir versiyonu bu sayfamızın konusu. Sizlere bu sayfamızda Kremalı Haşhaşlı Cıtır Tatlı tarifi vermek istiyoruz. Revaninin uzerine sıvanan nefis krema ile damağınıza, revaninin icine katılan haşhaşlarla gozunuze hitap edecek bu harika tatlının tarifi ise şoyle...









Kremalı Haşhaşlı Cıtır Tatlı İcin Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı sut

1 su bardağı irmik

1 su bardağı haşhaş

2 su bardağı un

1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu


3 su bardağı su

Kreması icin

3 su bardağı sut

2 corba kaşığı un

5 corba kaşığı şeker

1 corba kaşığı labne peyniri

Şerbeti

1,5 su bardağı şeker

Uzerine

1 poşet krem şanti, haşhaş


Kremalı Haşhaşlı Cıtır Tatlı Yapılışı:

İlk once şerbeti hazırlayın, suyu ve şekeri bir tencere koyup 15 dakika kaynatalım.İnmeye yakın birkac damla limon sıkalım.

Yumurta ve şekeri iyice cırp. Sut ve sıvıyağı ekle cırpmaya devam edin. İrmiği ve haşhaşı ekle, aldığı kadar unla , kabartma tozunu ve vanilyayıda ekleyerek kek kıvamında bir hamur elde edin. Yağlanmış orta boyutta bir tepsiye dokup, 180 derecede pişirin. Keki ilk sıcaklığı cıktıktan sonra soğumuş şerbetle buluşturun.

Krema icin, sutu, unu şekeri tencereye alıp karıştırarak pişirelim.Pişen kremaya labne peynirinide ekleyip iyice karıştıralım. Kekin uzerine hazırladığımız kremayı ilave edip cırptığımız krem şantiyide surup haşhaş serpip susleyelim.Dolapta dinlendirin.