merhabalar
evlendiğimden beri hamilelikle ilgili her konuda uye olmadan hep gezindim okudum.tup bebek yapıtık yine o belirti şu belirti diye yazılanları okudum..
yazmak varmış kaderde..devlet destekli tup bebek yapmak isteyenlere bilgi olsun diye yazmak istedim
yaklaşık iki sene once iki yıllık evliyken hamile kalamadığım icin rahim filmi cektirdiğimde fallop tuplerimin tıkalı olduğunu oğrendim ve maalesef acılmadılar ve laparoskopiyle alındılar. yani tup bebekten başka annelik şansım yok. iki kere ozelde transfer oldum tutunmadılar. malum cok masraf ettik devlet desteği icin koşulları her turlu taşıyorken dun oğrendim ki 11 ağustosta şartlar değişmiş(25 temmuzda transferimin negatif olduğunu oğremiştim asla yatişemezmişim zaten). iki farklı hastaneden teyit ettim. ikisi de izmir de biri tepecik tup bebek merkezi, diğeri yeni devlet desteği icin rapor sağlayan ozel hastane medical park.
Şartlar şoyle
*40 yaş altı-bu zaten oyleydi
*en az 3 yıl evli olmak
diğerleri tamamsa şu ucunden birinin olması gerekiyormuş
*azospermi(o da 0 olmalıymış)nasıl yani canşı hucre bulurlarsa bulurlar yoksa yok
*kadının en az iki kere aşılama yaptırmış olması tupun olsun olmasınmış(bu kısmı benim durumumla ilgili cunku ben hic aşılama yaptıma durumunda kalmadım.cunku direkt tuplerimin tıkalı olduğu tanısı koyuldu. laparoskopi oncesi acılmaya calışıldı ac.ılmadı,harap olmuş hidrosalpenksten işlevi kalmamış.almış doktorum mecburen)
*amh yani yumurta rezervinizin 1 in altında olması gerekiyormuş
tepecik tup bebek merkezindeki hemşire- bizde inanamıyoruz bu aşılama kısmına dedi. insanlar arıyor.cok haklısınız.bizde şaşkınız dedi.yani devlet bana şunu soyluyormuş hamile kalma şansın %0 aşılamayla ama yine de aşılama olacaksın..BENİM FALLOP TUPLERİM YOK YOK..bu kararı verenler sağlıkcı değil mi ya? fallop tupleri olmayan biri niye aşılama yaptırsın hemde iki kez!!!!!benden ala tup bebek hastası mı olur?tuplerim yok lannn....neyse cok sinirliyim duyduğumdan beri . Hemşireye şunu da sordum yani ben gelsem olmayacağını bile bile 2 aşılama yaptırabilir miyim yaparlar mı?e yonetmeliğe gore yapmak zorunda infertilite kliniği dedi.goz gore gore benim,doktorun,personelin zamanı calınacak,boşuna ilac kullancağım..hemşire cimere şikayette bulunmamı soyledi. sizden once de biri aradı aynı sıkıntıyla,cok haklısınız,cimere şikayet yazın diyebildi.
İnanılır gibi değil gercekten gercekten.
amh ım 1,5 sene once 1,7 civarındaydı..şimdi 1 in altı cıksa da şu aşılama ve suresinden kurtulsam diye dua mı etsem mi ben..sevinilmeyecek şeye sevinmek zorunda bıraktırmak.
cimere yazacağım.aynı heyet raparonu benim şartlarımda almak isteyenlere de onerim cimere yazın. boyle bir sacmalık olamaz..benim tupum yok yumurtam gecmiyor rahime aşılama yapmam gerekiyormuş yine de...yıllardır amelşyat o bu şu avaz avaz yeterr diye bağırasım var
tup bebekte cok mağdur olacağız!!devlet desteği icin koşullar değişmiş
Tüp Bebek0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- tup bebekte cok mağdur olacağız!!devlet desteği icin koşullar değişmiş