Sago'nun yeni album sonuna yazdıgı yazı

İnşa ettiğim binanın cimentosu kelÂm.
Yolun başından beri bana sorarlar “ey fakir buraya kadar nasıl dayandın?”
Derim ki; cimento taşı*****.
Cevre sakin amma ve velakin zorludur yol boyu ne olacak halin?
derim ki; ALLAH (c.c) zoru bilmemi istemedikce ne bilirim meşakkat. Bildirmek isterse de etime kemiğime gore verir.
Her yola bir son koymuştur oyle ya da boyle bir son goreceğim.
Ey fakir,silahın var mı?
derim ki; benim silahım dokununca acı vermeyen sozdur.
Ya fakir neler dersin, canavardan korur mu soz, bıcak olmadan cıkar mı goz?
derim ki; goz cıkarmak istedikce bir parmak da yeter, bıcakla işi olan kalemimin ucudur, benim canavarım gaflettir.
Ey garip fakir yolun acık olsun…
Hadi selametle… bu fakir yoluna devam eder, gorelim Mevl ne eyler…ne eylerse guzel eyler vesselam.
Kotu insanlar tanıma senesi. 365 gunluk ağıt konuk eğler kağıt. Ruzgarla ucuşur sozum, nereden varacağı belli mi olur?...
Anlatmak istediklerimin toplamı duşunduklerinin bir eksiği olabilir. İcra etmeye gayret gosterdiklerim beklentilerinden bir mil onde olabilir. Hepimiz aynı guzergÂhtan gidiyoruz mechule. Bir gun anlattıklarımı sahipleneceksin.
Gectiğin diyarları sen de hatırlayacaksın. Sago sadece hatırlar.
Her zamanki pesimist kotu adam bu. Olabildiğince kendimim. Kendi gibi olan herkesin en buyuk sırdaşlarındanım.
Ben ağlamaktan utanmayanım, pişmanlık tovbesiyle ruhunu rahatlatanım. Benim yolumun uzerine dolunay, guneşi gormeyeli yıllar oldu.
Ağustos guneşi gercektir peki ya ocak ayazı? İnsanlar mevsimler gibidir derler. 4 mevsim bestelere konu olmuş.
Bazısı yaz hic bitmeyecek sanıyor bazısının guneşi gorunce gozleri kamaşıyor yabancılıktan… vuslat nerede?
Dayanmak gerek. Kaf Kef kaldığı yerden devam eder, şarkı bittiği yerden başlar, nokta konduğu yerden uzaklaşır.
Şarkılar birer insan gibidir, yıllar gectikce huzunlenir, vakit gelince ağlarlar.
Yargılar birer cellat gibidir ille de giyotinim ille de giyotinim derler. Her goz altın aramasaydı cinko madenin şÃ‚hı olurdu.
Ben altın dediklerinde aşağı bakıyorum, onlar altın dendiğinde “hani nerededir” diyerek her bir tarafa bakınıyorlar.
Ben aynı şeyleri anlattıkca beni daha cok sevenleri goruyorum. Gorduklerime inanmam gerek.
Husranlarımla komşu olduğumdan beri beş caylarında dolunayı izliyoruz. Komşu komşunun kulune muhtac…
Tanıklarımı cansızlardan sectim, sanıklarımsa canlılardan bir demet. Bir tanığım var biri dilim diğeri kalemim.
Biri uc oteki beş harftir… uc-beş anlatırlar.
Maneviyat benim sarayım, hizmet edenim dua, askerlerim kelimeler, huner susum. Şimdi anlayabildin mi tum bunlar benim ic yuzum.
Sana “ RAB” dediğimde korkma, O senin de RABBIN. Kıldan ince kılıctan keskin bir gecit bizi bekler, duşersen yanarsın, kendini tart.
O terazide ne kavun tartılır ne karpuz.
Bebek karında. Onun icin orası dunya. Ne cok seviyor orayı. Yiyor iciyor…
Ahiret o gobeğin terkidir işte. Dışarıdaki kocaman evren nere… o bir katrecik gobek nere…
Bu yolda yurumemiz icin emir verildi. Herkes tek başınadır denildi. Emir yuce makamdan ulaştı.
Bakıyorum da bazıları buna şaştı. Bizler dunyaya yemeye, icmeye gelmedik. Bunu hatırlaman benim gibi onlarca seneni alabilir.
Bu sahibinin sesidir. Sana senin sahibini hatırlatmak icin verdiğim caba değil nafile… bir-iki kişi de olsa aramıza katılır genişler bu kafile.
Rabbim fazl- u keremiyle icimi ısıtıyor elhamdulillah. Kalbi donmuşlara coz diyor manen.
Ne mutlu ısınana, ne mutlu cozulene, ne mutlu ruhunu yeterince doyuran fakire. Sen ister kabullen ister reddet sonumuz yakın mesafe.
Bal sacan dudaklar da benim acı kelamlarla yakan kor da benim.
Yol yakınken cıkış bul… bir cıkar yol bulamayacağın gun de gelecek. Olum ALLAH’ ın emri, Ankebut’ ta belli.
Biri RABBİNE “ben de yaratırım demiş”. RAB “yarat bakalım” demiş. O biri eline toprağa daldırmış, RAB şoyle demiş:
“dur bakalım, kendi toprağınla yap!...”
Benim bahsettiğim bu derinlik hicbir denizde yok, henuz kavuşmak yakındır, bir kulac daha at ve karaya var.
Bu beyÂbanın kumu olmayı cok iş sanma. Senden yığınla var demektir.olabiliyorsan onun yağmuru ol!...
Ne vesvasın yakınında kal ne de meleğin uzağında. Kalbin huzunlu olsun.
Eğlenenleri ve eğlence duşkunlerini kendi meyhanelerinde bırak. Bir bardak icindeki renkli suya teslim olanların sahibi hannastır.
Yaşlı cocuk sago tebessumu dost bildi, yaşamadıkca karalamadı.
El herkeste var ama onun sahibinden el olmuşlar. Ucuncu şahidim elimdir. Kalp hakimdir.
Sen beni iyice dinle. Dinle ki bir cıkar yol bulasın…
Adım Yûnus… Sagopa onun kahramanı.
Hadi selametle… bu fakir yoluna devam eder, gorelim Mêvla ne eyler… ne eylerse guzel eyler vesselam…

Hakkettiysem +rep