Merhabalar,

Bu hafta itibari ile 4. kez negatif sonuc aldım ve oldukca uzgunum. Bundan sonra ki surecte nasıl hareket etmeliyim emin olamıyorum.

Ben ilk olarak 2019 aralık ayında Ankara'da Dr. Muammer Doğan ile ilk opu mu yaptım.3 adet 5.gun blast oldu. Yaklaşık 7 ay sonra Temmuz 2020 de transfer yapıldı.3 tane cozulduğunde sadece 2 tanesi hayatta kaldı. Ancak sonuc olumsuz oldu . Ankara da ki işlemler HRS de yapıldı.

2. denemem arkadaşlarımın cok memnun kaldığı İstanbul'da Dr. ALİ Ruştu Ergur de yapıldı kasım 2020 de yapıldı. Burada 5 adet blast oluştu .2 tanesini dondurmadan transfer ettik. Kalan 3 taneyi dondurduk. ancak 2. transferimde olumsuz sonuclandı. Yine bu surecte sadece ostrofem ve iğne progestan ile devam etmiştik. Bu hekim de medamerikan hastanesinde yapıyor.3. denememizi de tekrar bu hekimle yaptık ancak transfer aşamasında sorun oldu biraz, cok acılı ve ağrılı bir transfer oldu. Transfer sonrası 3 gun kanamam oldu. Sanırım rahim ağzında yırtılma olmuş. Bu denemede başarısız oldu .hekime ve kliniğe durumu bildirmeme rağmen olumsuz sonucumdan sonra bana kimse donuş sağlamadı. Herhangi bir telefon almadım .kendimi gercekten değersiz hissetim ve ozensiz calıştıklarına ve kişiye ozel calışma yapmadıklarını duşundum. Bu arada son kalan embriyomu şişli kolon hastanesine taşıdım

Sonrasında uzun araştırmalar sonucunda kardeşim İstanbul da Dr. cağdaş aslan ı onerdi. Kardeşimde bu hekim ile tup bebeğe başladı. Ancak şu an transfer icin bekliyor. Bende kardeşim memnun kalınca bu hekim ile on goruşme yaptım ve yaklaşımını olumlu buldum. Gerci daha oncekileri de oyle bulmuştum ama sonrası husran olmuştu. Bu hekimde kendisi sıfırdan tup bebek yapmak istedi ancak ben medamerikanda son kalan 1 embriyomu denemek istedim. Hekimde beni kırmadı ve işlemi gercekleştirdik. Ancak sonuc yine olumsuz oldu. Bu sonucu da bu hafta aldım.
Ancak cağdaş bey beni daha sonrayı arayıp durumları anlatım oldukca rahatlattı. Ben bu surecte hekimlerden gelen psikolojik desteğin ya da pozitif iletişimin cok onemli olduğu duşunuyorum. Bu surecte cağdaş bey 2 gunde bir kan tahlili alarak hormonlarımı kontrol etti.Tsh seviyemi transfer icin yuksek buldu ve onlem icin gerekli ilaca başladım. Bunun yanı sıra ilk defa bir hekim coraspirin ve kan sulandırcı iğne ile sureci destekledi.
Biraz uzun oldu ama neyi, nerde nasıl yaptığımı acıklamamın daha doğru olduğunu duşundum. Bu arada ben İzmir de ikamet ediyorum ve bu nedenle surecler ve maddi manevi benim icin zor oldu. Ama cağdaş bey de kendimi guvende hissettim. Tam karar verememekle beraber tekrar bu hekimle calışmak istiyorum galiba ama yine de tum surec bana korkutucu geliyor.

bilmiyorum benimde kafam şu an cok karışık.

Bu nedenle bende bu hekimle tup bebek deneyen hanımlar varsa goruşlerini almak istedim.

Surecler cok yorucu bu nedenle herkesin tecrubesi cok değerli