Herkese Selamlar,

Oncelikle cocuk ozlemi ile yanıp tutuşan, umutsuzluğun eşiğindee dolanıp dolanıp her seferinde yeni bir heyecanla baştan başlayan, pes etmek istemeyen ama icten ice de bu surede yıpranan tum anne adaylarına selam olsun
Ben de bugun itibari ile aranıza katıldım, bircoğunuzun yazdıklarını okudum ve ben de başımdan gecenleri yazmak istedim.Belki aynı durumu yaşayan arkadaşlarla birbirimize teselli oluruz

2018 yılının Nisan ayında 24 yaşımda evlendim. İlk sene katiyeeen cocuk istemiyorum derdim, oyle de oldu. 1. yılımız doldu yine aklımızda cocuk planları yokken surpriz bir şekilde 31 Aralık 2019'da hamile olduğumu oğrendim. Şok olmuştum, hazır mıydım değil miydim diye duşunurken beta hcg oranı duzenli bir şekilde yukselmediği icin doktorum muhtemelen duşuk olacağını soyledi. Neye uğradığımı şaşırdım ve başka doktorlara yoneldim. Gittiğim diğer doktorlar daha cok yolun başında olduğumuz icin zamana yaymak istediler. Biz duzenli doktora gitmeye başladık. Keseyi gorduk, kalp atışı icin ertesi haftaya randevu almıştık ki nasip olmadı. O hafta cumartesi gunu lekelenmelerim başladı. Doktora gittiğimizde Progestann verip tutunma kanamasıdır muhtemelen diyip beni gonderdi. Eve geldim ilacı icip uyudum. Sabah erken saatte ağrılarım ve kanamam arttı. Ve 19 Ocak 2020 sabahı sık sık cıktığım tuvalette keseyi tek parca halinde duşurdum. Hastaneye gittiğimizde alttan muayene oldum ve icerde hic bir parca kalmadığını kurtaja gerek olmadığını soylediler. Tabii psikolojik olarak yıkıldığım bir donem gecirdim. Duşukten 1 ay sonra bu duşuğunn sebebini oğrenmek icin bir doktora gittim. İlk duşuklerin normal olabileceğini, 2. veya 3. duşukten sonra aslında araştırılması gerektiğini soyledi. Ben ilk de olsa şimdi oğrenmek istediğimi soyleyerek bir test yaptırdım. Cok şukur ki negatif cıktı, kanda herhangi bir pıhtılaşma durumu yoktu. Eşimden de sperm testi istedi. O da gayet iyi cıktı. Denemeye devam edin dedi ve bizi gonderdi. 2020 sonlarına doğru olmayınca tekrar kadın doğumcuya gittim, polikistik over olduğumu hatta bir de cikolata kistim olduğunu soyledi ve duzenli yumurtlamayadığım halde klomen+ovitrelle tedavisi başlamayı uygun gordu. 2 ay ust uste klomen+ovitrelle denedik ama sonuc alamadık. Bizi bir profesore yonlendireceğini soyledi. Ve biz kendi haline bıraktık. O arada Covid19 da başlayınca bizde akışına bırakıp devam ettik. Denedik denedik ama olmadı tabii. 2021 Mart/Nisan ayı gibi duzenli adet olamamaya başladım. Tekrar bir kadın doğumcuya gittim. Kistin olduğunu ve cocuk istiyorsam beni bir profesore yonlendireceğini soyledi. Yonlendirdi ve gittim. Muayene sonrası adam mutlaka kisti aldırmam gerektiğini yoksa tup bebek yaptırmam gerekeceğini soyledi. O sırada şans eseri yakın bir arkadaşım Şişli'de bir doktor tavsiye etti. (Kendisi de o doktor sayesinde tup bebek yontemi ile anne oldu) Doktora gittiğimde benden HSG ve bazı tahliller istedi. HSG sonucum temizdi, alttan muayene ettiğinde kist vardı doğruydu ama bunun anne olmama engel olmayacağı yonundeydi. Asla ameliyatlık bir durumda değildim. Biraz heyecan yapıp kafaya taktığımızı ama herşeyin yolunda olduğunu soyledi. Sadece sağlıklı yumurtlama olayını cozmeliyiz biraz sabırlı olmalısın dedi. Yaş avantajımız var ve tuplerimiz acık bunların hepsi bizim lehimizeydi. Doktorumuz İnofolic Combi başladı ve duzenli olarak kullanmamı istedi. O gun bugundur hala daha duzenli kullanıyorum. İnofolic'ten sonra duzenli adet olmaya başladım, adet duzenim oturdu. Bu arada hala bebek yok En son Aralık ayında gittim, muayene etti ve yumurtladığımı soyledi. Normale donmuştum ve artık ben de sağlıklı bir şekilde yumurtlayabiliyordum Şimdi biraz kafamızı boşaltıp cocuğu odak noktamız haline getirmeden ve cevreye kulak tıkayarak akışına bırakalım bir sure daha dedi. Normal yolla olmaması icin artık hic bir engelimiz yok, tup bebeklik bir durum yok dedi. Mart-Nisan aylarına kadar bekleyelim eğer ki gebelik olmazsa gelin bir de aşılama deneyelim dedi. Ama işte başından gecenler bilir ki, beklemek cok zor Bu arada cok unlu bir Prof. Dr. onerdiler. Bu ayın başında kendisine gittim. Bizi cok kısa sure dinledi, alttan muayene etti. Filmleri tahlilleri inceledi ve sebepsiz infertilite dedi. Aşılamayla falan uğraşmayın, yaşınız genc yumurtlama problemi cozulmuş. Normal yolla denemeye devam edin, cok stres olduk derseniz gelin tup bebek yapalım dedi. İcimden bir ses tup bebek icin erken olduğunu soyluyor. Mart ayı bitmek uzere ve Nisan ayında ben de takibinde olduğum doktorumun da soylediği gibi aşılama denemek istiyorum. Biraz korkuyorum, tedirginim ama artık ben de anne olmak istiyorum Bazen sabrım tukeniyor, olmayacak heralde bu da benim sınavım belki de diyorum. Sonra diyorumki Allah'ın mucizeleri bitmez, bakarsın benim de yuzume guler
Biraz uzun oldu, okuyanlar hakkını helal etsin Umarım ki rabbim isteyen ve bekleyen kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Dilerim ki tum umutsuzluğa kapılmak uzere olan anne adayları buradan mutlu haberlerini paylaşır

Kalın sağlıcakla!
Sevgiler