Bilenler bilir, daha once 2 aşılama 1 tup bebek denememiz olumsuz sonuclanmıştı. Birilerine rehber olması amacıyla kalem kalem kullandığım ilacları, yapılan işlemleri ve yaptığımız tum odemeleri yazmıştım. Bir anda, bir daha asla denemem dediğim surecin icinde buldum kendimi. 39 yaşındayım. Eşim de 38 yaşında. Hic bir sıkıntımız yok, sebepsiz infertilite tanısıyla tedavimiz kaldığı yerden devam ediyor. Cok kucuk bir araştırmayla Novaart kliniğinde Mehmet Erdem ile bu yola devam etme kararı aldık. Sureci bildiğim icin artık dr'un bana cok zaman ayırması, beni surekli aydınlatması gibi beklentilerim yoktu artık. O yuzden daha rahatım. Bundan sonrasını tedavi devam ettikce gun be gun yazacağım, umarım ilk defa bu surece dahil olacaklara ışık olur paylaşımlarım.

Oncelikle hic bir dr size uzun uzun sureci anlatmayacak, bunu kabullenirseniz daha az stresle devam edersiniz yolunuza. Kesin tutacak diye de cok şartlanmamak gerekiyor. Evet kolay değil ama tutmayınca cok buyuk hayalkırıklığı yaşanıyor. Tedavi esnasında farklı meşguliyetler bularak cokta kafaya takmadan ilerletmek gerekir sureci

Şimdi gelelim asıl meseleye,
16 Mart 2022'de ilk goruşme icin kliniğe gittik. 13.00'te randevumuz vardı Oykumuzu not ettiler ve muayene oldum. Yaklaşık 1 saatte bitti işimiz.

Muayene Notları:

Rahim geniş, sol tup tek taraflı yapışık gibi ama artık aşılama yapılmayacağı icin sıkıntı değil. Rezerv azalmış, 5 yumurta toplarız gibi gorunuyor. Dondurmaya gerek yok. Kulaktan dolma bilgiler nedeniyle dondurulmuş embriyo transfer edilsin isteniyor ancak gerek yok ekstra maliyet bu. Gercekten ekstradan kaliteli yumurta kalırsa o zaman dondururuz. Dr'a guvenmek en onemlisi. Sana daha onceden soylendiği gibi cikolata kistin falan yok. Sadece kucuk bir kistin var ilk reglinde bakarız buyumemişse tedaviye başlarız, buyumuşse doğum kontrol hapı kullanır sonraki ay başlarız dedi.

Ayrıca daha once yapılmış olan hic bir testi de tekrardan istemedi (sperm, rahim filmi vs)

İlk muayene ve goruşme ucretsizdi. Sonrasında 15. 000 TL yumurta toplamada verilecek, artı ilaclar olacak. İlaclar kişiye gore değişmekle birlikte
8.500 TL civarı tutuyormuş. Vitaminler haric tabii. Raporunuz varsa 3.500 TL'ye falan tekabul eder dediler.
Muayene sonrası 2 ayrı vitamin verdi doktorumuz.
Biosteron ve Omepa Q10

Biosteron 400 TL sabah akşam alınacak, yumurta kalitesi icin.
Diğeri omepa q10 gunde bir defa 280 TL
Sık muayene olacağım icin kendi isteğimle Flora duzenleyici aldım vagi flora rapid 2 li tablet 180 TL

Toplam 830 TL odedik indirimli olarak.

Kısacası ilk muayenede ilaclar dışında hic bir odeme yapmadık. Yaklaşık 2 hafta icinde regli olmayı bekliyorum. En gec nisan başı gibi surecim belli olur. Gelişme oldukca buraya yazacağım
Umarım hepimizin kucağı dolar sağlıklı bebeklerle doneriz evimize Sevgiler,

Arkadaşlar bi arkadaşımın tavsiyesi ile A life osman denizhan ozgun hocayla goruştuk haftasonu. Aslında klinik daha cok erkek faktorlu azosperm hastalarına yonelik. Emriyolaglarını araştırdım biraz semra sertyel. Alanında cok iyiyimiş.%90 burda devam edeceğim. Surecim icin yeni bir başlık acar gun gun odeme listemi ve kullandığım ilac ve dozları yazarım..
Kızlar a lifeta icime sinmeyen şeyler oldu ve ben bugun novartta tedaviye başladım. (4 nisan 2022)
1 nisan akşam 9 da regli oldum o gun akşam 4 ten sonra olduğum icin o gunu sofrır kabul ettiler. Ban gore 4 onlara gore 3. Gun tedaviye başladık.
Şimdilik her şey yolunda troid hormonu olan tsh değerim yuksek cıktı. O yuzden devamlı kullanacağım bir ilac verdiler. Şuana kadar para odemedim kliniğe ancak tsh icin sağlık ocağına gidip kan vermem soylendi. Ben de ucreti karşılığında burda yapın dedim 130 tl odedim.
Tedavimin 1. Gunu bugun (4 nisan pazartesi)
150 mg gonalf +150 mg meriofert kullancam. Cumartesi kontrol randevum var.
Yaklaşık 5 yumurtam var 2 si kucuk. 4-5 tane yumurta toplarız diye tahmin etti dr'um. Vitaminlere devam edeceğim.
9 nisan cumartesi solda 6 tane sağda biri kucuk 2 tane yumurtam var. Soldakilerin biri 14 ml olmuş. O yuzden catlamasını onlemek icin hergun (23 saatte bir) cetrodite kullanacağım. Pazartesi kontrol randevum var.
Bugun de 1 tane gonalf 4 tane de cetrotide aldık. Şimdilik bin TL odedik. Rapor cıkınca mahsuplaşacağız.
Yani totalde 3 gonalf 900 mg 4 cetrotide ve 10 tane de meriofert aldık.1 gonalf muhtemelen hic acılmadan iade edilecek.
11 nisan pazartesi kontrol kan vermedim
12 nisan salı kontrol kan vermedim aynı doz iğnelere devam
13 nisan carşamba aynı doz iğnelere devam kan da verdim son kontroldu. 2 tane cetrotide 1 tane ovitrelle 2 tane de gonapeptly aldık. Diğer iğneler aynı şekilde devam
14 nisan perşembe aldığımız catlatma iğnelerini perşembe onların soylediği saatte vuruncam. Cuma iğne ilac yok cumartesi opu olacak. Yani şu an hala 150 gonalf
150 meriofert
23 saatte bir de cetrotide kullanıyorum.
14 nisan perşembe
Kontrol yok
Saat 10:00'da cetrotide 250 mg
Akşam 19:15'te gonalf ve meriofert 150 mg
Saat 23.00'da 3 adet catlatma iğnesi 1 ovitrelle 2 genoptly ile devam ettim.
15 nisan cuma gunu kontrol de iğne ilac da yok.
16 nisan cumartesi 2022 saat 10.00 da opu oldum. 8 yumurta toplandı.
Ogun icin prednol, estroferm yerine yapıştırılan bantlardan verdiller. (130 tl)
Ve folik asit verdiler.
Transferden 1 gun sonra başlamak uzere de progeston fitil sabah akşam 2 şer tane,progestan dex ampul 3 gunde bir sabah akşam gobekten, her gun coraspirin, folik asite ve prednole devam. Ağrım olursa diye de parol verdiler.
Opudan bir gun sonra yani pazar sabahı 9 bucukta arayıp 8 yumurtadan 7 si dolu cıktı ancak sadece 3 u dollendi dediler. Kucuk bir ihtimalde olsa sonradan da dollenen olabilir dediler.
18 nisan pazartesi yeniden arayıp bolunup bolunmediğiyle ilgili haber verecekler. Salı ya da perşembe duruma gore transfer yapacaklar.
18 nisan pazartesi aradılar 3 u iyi kalite biri duşuk kalite olmak uzere gelişmiş embriyolar. Yarın yani 19 nisan salı gunu sabah 8:15'te transfer yapılacak. Sayıya gittiğimizde karar vereceğiz
19 nisan salı gunu transfer oldum. Hoca sormadı sadece2 tane uygun senin icin zaten ikiz olma olasılığı az dedi. Bende kabul ettim. 3. Gun embriyosunu da 5 e giderse dondururuz dediler ama gitmemiş maalesef.
2. Tane taze transfer 3. Gun ebriyosu 12. Gun erken gebelik testi maalesef yine tutmadı...1 mayıs 2022

bu gune kadar toplam 20 bine yaklaştı odemelerimiz ama ilaclarım kaldı biraz elimde. bir sonraki tedavimde onları kullanacağım.dr 11 merio fert vermişti ama 8 ini karşıladı raporum 3 tanesi 750 tl tutuyor onları cebimizden odiycez ya da bir sonraki raporumuza ilave ettireceğiz.
18 mayıs carşamba gunu neden olumsuz oldu ve bundan sonra neler yapacağımıza dair goruştuk doktırumuzla.2 tane A kalite embriyo olmasına rağmen tutmuyorsa bunun nedenini araştıralım dedi. daha once histereskopi yapıldığı icin şimdi biyopsi yapacak. 25 mayıs 2022 carşamba gunu anestezili olacak. bu aynı zamanda rahimde cizik atma işlemi gibi olacak dedi.
eşimede dna hasar testi yapılacak. bunlar 3 bin tl tutuyor. ayrıca 1200 tl'ye de biesteron ve omepa Q10 aldık.yani 4.200 TL de burası tuttu. eğer bu testlerimiz de temiz cıkarsa bu defa da embriyoları 5. gune kadar bekletmeyi hatta duruma gore dondurup oyle transferi deneyebileceğini soyledi. diğer tup bebek denemesini de 1 ay ara verdikten sonra yaparız dedi...25 mayıs carşamba gunu anestezili biyopsi oldum. Eşimin testi dahil 2800 TL odedik patolojiye para odemedik o Gazi de yapılacak bir hafta icinde regl olacağım sonuclar yetişirse 3. tup bebek denemesine başlayacağız.
27 mayısta regli oldum. Dolayısıyle sonuclarım cıkmadan oldum ve 28 mayısta muayeneye gittik. Yumurtalar senkron buyumemiş dedi. Yani 2 tanesi 10 ml ve uzeriyken diğerleri cok kucuk sanırım 7 - 8 yumurta saydı yine. Bunlar icin haftaya gel yeniden bakıp ostrojen tedavisine başlayalım dedi. 4 haziran cumartesi yine gittik. Sonuclarımız cıkmış benim patoloji sonucum eşimin de dna hasar testi de temizmiş. Muayene sonrası E2 priming yapcaz dedi yani priming yapılacak yani ostrojen hormonu takviye edilecek ki hepsi eş zamanlı buyusun. Hafta ici bir gun daha gelebilirsen ilaca ona gore başlayalım dedi. Gitcem bir kez daha muayeneye. Priming regli den bir hafta once yapılıyormuş sonrasında da ilk reglimle hemen tedaviye başlayacağız . Ay sonuna kalmadan da regli olurum diye tahmin ediyorum