malesef ki ben vazgectim arkadaslar;
sebeplerini kısaca anlatayım belki sizede lazım olur...
oncelikle şunu soyleyeyim benim yaptırmam icin gercekten gecerli bir sebebim vardı cunku benim tek şikayetim goğuslerimin olmaması değil aynı zamanda goğus kafesi şekil bozuklugumda var psikolojik olarak berbat bi durum.
once yağ enjektesi duşunmuştum doğal olmasını istiyordum ama 48 kilo olunca yağ yok tabi, silikona yonlenmiştim.
silikon icinde doğal duran var durmayan var doğal durmassa benim icin hicbir anlamı olmayacaktı yapmacık bir memeye sahip olmaktansa olmayayım diyorum ama bu benim goruşum tabi.
ama bu sadece varsayım tabi asıl sebep bu değil.
En onemli sebeplerden biri silikonla bebek emzirememe;
forumda ve doktorların sitelerinde bilgi verici yazılarda falan kesinlikle emzirmeye engel değil falan yazıyor ama ben yuzyuze 3 kişiyle konustum 3 kişiden 1 tanesi 3 hafta emzirebilmiş diğerleri hic emzirememiş.
vee en en buyuk vazgecme nedenim ise prolaktin denen hormonun meme ameliyatlarında yukselme ihtimalinin bulunması (ve benimki kendiliğinden zaten yuksek birde ameliyatla yukselirse omur boyu bittim demek)
Bu hormon yukselirse neler olur; (evli yada bekar farketmez)
Kıllanma
Kilo alma
Memeden sut akması
Adet duzensizliği
beyindeki hipofiz bezinde adenom ( yani beyinde ur)
ve tedavi edilemezse Cocuk sahibi olamama riski.
ben tamamen tesadufen oğrendim bu hormonumun yuksek oldugunu. cunku bende bu belirtilerin hicbiri yok arkadaslar. bende bunlar yok nasılsa demeyin..
sizden ricam mutlaka hormonlarınıza baktırın hormon mormon demeyin ciddi sıkıntılara yol acabilir.
tabiki amacım sizi korkutmak değil burada sağlığınız elverdiği surece guzel goğuslere sahip olmak istemek herkesin hakkı
silikonda yaptırın tabi ama sadece bunları da bir arastırın derim ben size. cunku insan aniden gaza gelebiliyor bilmemkim yaptırdı kurtuldu bende yaptırım diyebiliyor ama arastırması yetersiz kalırsa sıkıntı yasayabiliyor.
Boyle bi durum yuzunden sağlıgınızdan odun vermeyin isterim bu yuzden bunu paylaştım.
benim sartlarım elverse bu tur risklerim olmasa sanırım cesaret edecektim
ama kendi adıma doğru bir karar verdiğimi duşunuyorum.
size anlatmamın sebebi ise arastırmalarınızda lazım olabileceğini duşunuyorum.
dediğim gbi beni yanlış anlamayın ben kendi sıkıntılarımı paylaştım sizde hicbir sorun olmayabilir.
UMARIM HERKES SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İSTEDİĞİ MEMELERE KAVUSUR
sevgiler
meme buyutmeden vazgectim:(
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- meme buyutmeden vazgectim:(