Herkese merhabaaa Uzun suredir Kadınlar Kulubu'nu takip ediyorum ve nihayet kulube uye oldum. Ben 1 Ağustos 2015'te meme dikleştirme ameliyatı oldum. Bu ameliyatı olmayı bayağıdır duşunuyordum; ama hem bu konuda gercekten iyi bir doktor bulmam hem de bu konuda cesaretimi toplamam bu sene nasip oldu. Meme dikleştirme ameliyatını olmak isteyenlerin sayıca fazla olduğunu yine bu kulup sayesinde oğrendim. Umarım bu yazımla meme estetiği duşunen bayanlarla biraz olsun tecrubemi paylaşmak istedim, umarım yardımcı olabilmişimdir

26 yaşındayım ve yaklaşık altı yedi yıldır goğuslerim sarkıktı.Bu durum aşırı kilo kaybından dolayı oldu.Ortaokul yıllarında 80 kilo kadardım,liseye gectiğimde yaz tatilinde cok hızlı bir şekilde kilo verdim-tabi bilincsizce-.Vucudumdaki değişikler (goğuste sarkma ve catlaklar) kilo vermemden sonra oldu.Bol kıyafetler giyerek veya toparlayıcı sutyenler kulanarak idare ettim bir suru;ama "bu durum boyle gitmez"demenin vakti geldi de geciyordu. Nihayet araştırmalara başladım,ameliyat teknikleri-ameliyat sureci ve sonrası hakkında epey bilgi sahibi oldum. Sonra Hacettepe Uiversitesi Plastik Cerrahi doktorlarından Ersoy KONAŞ'ı buldum. Tum cesaretimi topladım ve muayeneye gittim ve kısa bir goruşme sonrası ameliyatı olmaya karar verdiğimi soyledim.Gununu belirledik, yaklaşık bir ay icinde ameliyatı oldum cok şukur

Ameliyat gunu hic heyecan yoktu başlarda.Sabah cizimlerimi yaptı doktorum Ersoy KONAŞ, sonra televizyonumu izleyip ameliyat saatimi beklemeye başladım.Saat gibi hemşireler gelince bir sıcaklık bastı Sonrası malum,ameliyata girdim Ameliyatım yaklaşık 3 saat surdu. Doktorumun soylediğine gore sol memem sağ memeden kucuktu,sağ tarafta hem dikleştirme hem de kucultme yapıldı ve protez kullanılmadı bende.Ameliyatımın ilk gunu cok zordu,anestesini etkisiyle surekli midem bulandı, ac olduğum icin bu pek sıkıntı olmadı. Sıkıntım kollarımdaydı hic kaldıramıyordum;ama bu da ertesi gun gecti.Derken ertesi gun direnlerim cıkartıldı ve goğuslerim DİK,sargı bezleriyle sarılı bir halde taburcu oldum Eve geldim, ameliyattan sonra evde olmak cok guzeldi Evde dinlenme ve iyileşme surecim başladı. Oncelikle kollarımı pek fazla kullanamadım -mesela ustumu annem giydiriyordu-,banyo zaten yoktu sonra sırt ustu yatamadım hep arkamda yastıklar boyle yatsa mı otursam mı o arada uyudum ama ağrım yoktu. Bboyle boyle bir hafta sonra muayeneye gittim, cok şukur her şey yolundaydı Sargılar cıkarıldı ve medikal bir sporcu sutyeni takıldı. Veee artık her şey yolunda 2-3 hafta oldu, ben yuruyuşlerime başladım,evde temizlik yapmaya başladım- tabi kendimi yormadan,ağır bir şeyler kaldırmadan- en onemlisi de yuruyuşum değişti, boyle kendinden emin yuruyorsun,daha dik yuruyorsun. " ay goğusum taşar eğilmiyim, tuh taştı ustumu cekiştiriyim, bol giyiniym yine vs. " dertleri bitti cok şukurrr ve ben inanılmaz mutluyummm.

Darısı bu ameliyatı duşunenlerin başına inşallah İnanın cektiğiniz onca sıkıntı 3 saatlik bir dilimden sonra bitiyor, yeter ki doktorunuz iyi olsun.Ersoy KONAŞ hocama ve hastandeki hemşirelerden diğer tum calışanlara tekrar cokk ama cokkk teşekkur ediyorum ve paylaşma fırsatı verdiği icin Kadınlar Kulubune de teşekkur ediyorum

NOT: Ameliyatım yaklaşık 9.500 ytl tuttu( ameliyat parası,camaşır parası,git-gel yol parası vs.);ama bu fiyat ameliyata gore değişiyodur bir de hastanesine gore tabi. Bilginize olsunnn ))

Evettt hanımlar,bugun tam 1 ay oldu. Ne ağrı var artık ne sızı.Gunluk işlerimi cok rahat yapıyorum,yuruyuşlere tam gaz devam, kol egzersizleri bile yapmaya başladım kendimi cok yormadan, hicbir sıkıntım yok cok şukurGoğuslerim de ilk haftalara gore daha guzel oldular,zamanla daha da şekilleri oturcak inşallah ))

Yeniden goruşmek uzereeeee ))