Arkadaslar bugun biraz araştırdım bi suru yazılar okudum..Cunku bende estetik ameliyati olucam...aslında ben boyle de mutluyum allah a sukur sağlık sorunum yok..
Estetik ameliyat olmayı ben eşim icin evliliğim icin sectim ama kafamda deli sorular vardı gunah tir haramdır diye ben başka birileri icin cevrem icin istemiyorum bunu kendim ve eşim icin istiyorum beni daha guzel ve alımlı bulsunlar diye değil zaten kapalı biriyim acmam dekolte giymem soz konusu değil
Evet şu husus a gelelim neyse araştırdım biraz dinimizde estetik kabul edilebilir bi mesele değildir ne gibi durumlarda gunah olmaz ?şoyle ;doğuştan bi rahatsızlık olur veya anne karnında ya da kazada veya tibben mudahele gerektirecek rahatsizliklarda gibi gibi
Hangi durumlarda gunah olur?o da şoyle ki ; benj beğensinler daha alımlı daha gosterişli oluyim herkesin gozu benjm ustumde olsun yani guzellik icin,yani keyfi icin vucuda bedene zarar vermek gunahtır....
Bazı hususlarda soyle ki eşi istiyorsa evliliğinin bekasi icin kadın yaptırabilir toplum icinde dislaniyorsa ve bundan psikolojik olarak kotu oluyorsa yaptırabilir veya vucudunun herhangi bir unzuvuyla dalga geciliyorsa kişide bunu kendine dert ediniyosa yaptırabilir
Gunumuzde tıbbın mumkun hale getirdiği estetik ameliyatlarla yapılan değiştirmeleri de ikiye ayırmak gerekecektir:
a) Normal olana gore bicimsiz, yersiz, aşırı hacimde, maddî veya psikolojik olarak rahatsızlık verici oluşumların duzeltilmesi. Bunlar tedavi sayılır ve caizdir,
b) Normal olanı ya daha ziyade guzelleştirmek veya değişiklik arzusuyla değiştirmek. Yaratılış duzenini değiştirmeyi hedefleyen bu tur uygulamalar dinen tasvip edilmez.
Arkadaşlar unuttuğum şeyler de olabilir eklemek istediğiniz varsa fikirlerinize acığım
Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama
Estetiğin dinimizde olan yeri
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Estetiğin dinimizde olan yeri