Arkadaşlar merhaba.

Yıllardır forumu takip eden sessiz uyelerden biriyim. Sanırım son 10 yıldır meme estetiği yaptırmayı duşunuyordum. Ve sonunda yaptırdım!

Bir vefa borcu olarak tecrubelerimi aktarmak ve soruları yanıtlamak isterim

Dr. Harun Ozkan bey, 76 yaşında, cok fazla tecrubesi olan bir doktor. İnternet araştırmalarım sonucunda kendisini buldum. Bircok unlunun meme estetiğini, burun estetiğini ve bircok kişinin cinsiyet değiştirme estetiğini yapmış biri. 1970'lerden beri estetik ameliyat yapıyor. (Ben portakalda vitamin bile değilmişim o zamanlar ahahah) Alanında gercekten aşmış. Tek goruştuğum doktor değildi tabiî ki kendisi. Ama hem tecrubesi, hem de oncesi-sonrası fotoğrafları bana guven verdi. İlk muayeneme gittiğim gun bana PowerPointten sunum yaptı ve en ince ayrıntısına kadar tum detayları anlattı. Muayeneden cıkarken ameliyat gunumu belirlemiştik bile

Ben 31 yaşımdayım. Bir evlilik gecirdim (ve gecti gitti cok şukur ahaha), cocuğum yok.

Ameliyatım 20 Mayıs 2019 Pazartesi gunu, yani 2 gun once gercekleşti. Kadıkoy'de ozel bir hastanede oldu. Yuvarlak, 250cc, kas altı ve meme ucundan kesik yapılarak gercekleştirildi.

Yuvarlak: Cunku damlanın zamanla kayma/donme ihtimali var dedi doktorum. Memenin doğal gorunmesi yuvarlak ya da damla olmasına değil, doğru boyutun takılmasına bağlı dedi.

250cc: Cunku meme yatağım oldukca kucukmuş. Daha buyuk bir cc yukarıda bahsettiğim gibi doğallığı oldurebilir dedi. Ben zaten ameliyata girene kadar 'hocam nooooolur doğal gorunsun' diye adamın beynini yedim

Kas Altı: Cunku cok daha sağlam olur dedi. İleride yaşa ya da yapılacak doğuma bağlı olarak memeler duşebilir; kas altı uygulamasında bu ihtimal en aza iner dedi.

Meme ucu kesiği: Meme ucunu yarım ay şeklinde kesiyor hoca. Amerika'da en cok tercih edilen yontem buymuş, iz kalmaması adına. En son gelişmeleri takip ettiğini soyledi. Şoyle anlatiyim; sağ meme ucunu saat 11 ile 5 arasındaki yay şeklinde kesti; sol meme ucunu da saat 7 ile 1 arasındaki yaydan kesti.

Bu arada diren de takıldı. İceride fazla kan ve hava kalmaması icin. Direnler, ileride oluşacak kapsul riskini en aza indiriyor ve surecin daha ağrısız olmasını sağlıyormuş.

Ameliyattan cıkalı daha 48 saat olmadı. Ama gayet iyi hissediyorum. Kendi işlerimi kendim gorebiliyorum. Saatler gectikce ağrılarım daha da azalıyor. Sadece yatakten doğrulurken ağrı cekiyorum şu an. Direnlerim de yarın cıkartılacak. O kısmı duşunmemeye calışıyorum hahah

Sorularınız varsa mutlaka cevaplamak isterim. Hic korktuğum gibi değilmiş, keşke daha once yaptırsaymışım diyorum.