kuru ve hassas ciltler icin ne yapılmalı
Kuru ciltler yaşlanmaya daha da meyilli olur Melek'lerim. "Ne yazık ki benim de cildim kuru" diyor ve size dermotologların kuru ciltler icin cozum olacak onerilerini sunuyorum

Dermatologlar, dışarıdaki hava serin, nem oranı duşukse ve icerdeki hava ise sıcak ve kuruysa, catlayan cildiniz ve dudaklarınız icin bir recete oneriyor.

Irıs Cantor Kadın Sağlığı Merkezi'nde gorevli dermatologlar, pul pul olmayı, kaşınmayı onlemek icin, kış ayları boyunca her gun cildinize krem bazlı nemlendiriciler surerek ozel bakım yapmanızı tavsiye ediyorlar. Duştan sonra nemlendirici surmenin en iyi zaman olduğunu belirten uzmanlar, bunun cilt yuzeyindeki nemi hapsetmeye yardımcı olduğunu acıkladılar.

Mikropların yayılmasını onlemek icin sık sık el yıkamanın gerekli olmasına rağmen, uzmanlar sabun ve suyun ellerini kuruttuğunu ve pul pul yaptığını soyluyorlar. Ancak, yumuşak bir sabun ve sonrasında nemlendirici kullanarak bu kuruluğun ortadan kaldırılabileceği belirtiliyor.

MİNERAL YAĞ
Banyoda cok sıcak sudan uzak durulması gerektiğini belirten dermatologlar, cilt uzerinde tahriş edici etkisi olmayan bir temizleyiciyle yapılan kısa ve ılık duş ile banyonun daha yumuşak olduğunu ifade ettiler. Banyodan cıkınca hemen, saf vazelin ya da mineral yağ kullanmanız oneriliyor. Evdeki radyatorlerden ve ısıtıcılardan yayılan kuru havayla mucadele etmek icin, nemlendirme makinesi kullanarak havaya biraz nem eklenmesinin faydalı olacağını soyleyen uzmanlar, kufu onlemek icin cihazı sık sık temizlemeyi ihmal etmemeniz gerektiğini de sozlerine eklediler.

Dışarıya cıkarken yuzunu kapatmanız ve dudaklarınıza ise guneş koruma faktorlu vazelin iceren koruyuculardan surmeniz gerekiyor. Ayrıca dermatologlar, karda ve guneş ışığının altında zaman gecirecekseniz guneş kremi kullanmanızı tavsiye ediyorlar.

Solaryumların da cilde zarar verdiğini, erken yaşlanmaya neden olduğunu ve cilt kanseri riskini artırdığını kaydeden uzmanlar, bunun yerine ekstra nemlendiricilerle kendi bronzlaştırıcınızı tercih etmenizi oneriyorlar. Cunku bunların bazıları cildinizi kurutabiliyor.