Arkadaşlar merhaba ben ameliyat oncesi burada bu konuyu araştırırken kas altının en guvenli en risksiz yontem olacağını duşunerek 1 sene once kas altı dual plane tekniğiyle ameliyat oldum. Sizlere yardımcı olmak icin kas altında yaşadığım durumları yazıcam.
İlk rahatsız olduğum konu oncelikle ben bunu gozden kacırmışım ameliyatımdan once ama kas altında meme kesinlikle daha SERT oluyor arkadaşlar. Eğer yumuşaklık sizin icin onemli bir kriterse hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Ozellikle oncesinde sıkı ve gergin bir dokunuz varsa cok daha sert olucaktır. Bu sertlik duz bir şekilde sırt ustu yattığınız zaman ozellikle kendini hissettiriyor. Sanki iki plastik top varmış hissiyatı veriyordu maalesef. Ve beni rahatsız ediyordu bu his. Oncesinde dokusu bir miktar olup da kas altı yaptıran arkadaşlarım bu sertliğin daha az ve daha az rahatsız edici olduğunu soylediler.
İkinci olarak benim gunluk hareketlerimde orneğin bi sıvı sabuna bastığımda, limon portakal sıktığımda, kavanoz kapağı actığımda vs. bu gibi bişey itip cekme ve kollarımla guc uygulamam gereken goğus kasını calıştıran her durumda protezlerim yanlara doğru oynuyordu ve bu beni baya rahatsız ediyordu. Bunun adı animasyon deformitesi. Bu sizde olacak diye birşey yok ama kas altı olan herkeste az da olsa bi miktar oynama oluyor. Bendeki fazla olduğu icin animasyon deformitesiydi. Bu da benim hayat kalitemi etkileyen spor yaparken, yuzerken kulac attığımda bile varlığını hissettiren bir hisse sebep oluyordu. Kısacası rahat değildim.
Şuan kas ustu(kas zarı altı) tekniğiyle ameliyatımı oldum bugun 8.gunum. O kadar rahatladımki oynama olayı tamamen bitti ve eskisi gibiyim sanki ameliyat olmamış gibi. Tuy gibi artık varlığını hissetmiyorum bile şimdiden. Ve ilk gunden farkettiğim şey şu oldu memelerim daha yumuşak orjinal meme dokusuna daha yakın.
Gorunum olarak da kas ustunun hep daha yapay olacağı soyleniyordu ama tam tersi oldu bende kas altındayken cok daha bombeliydi şuan daha yumuşak gecişli duruyor. Hem de implantımı buyutmuş olmama rağmen. Ama bunda bendeki implantın da etkisi olabilir. Cunku bu oldukca doğal duruşlu olmasıyla bilinen bir implant. Ama diğeri de aynıydı sonucta..
Kas altında meme nerdeyse sallanmıyordu hic ama bunda yururken vs gercek meme gibi sallanıyor hafiften. Bu da daha doğal bir his veriyor yine.
Evet kas ustunun kas altına nazaran daha erken sarkabilme riski var ama kas altında sert ve oynamasıyla beni rahatsız eden bi memedense kas ustunde yumuşacık daha konforlu olan bi memeyi ben tercih ederim. Ki oncesinde dokum nerdeyse olmadığı icin sarkma ihtimalim de daha azdı benim her turlu.. Ayrıca kas altında sarktığı zaman da şelale deformitesi denilen bir goruntu oluşabiliyor. Protez yukarda kasa tutunuyor meme dokusu uzerinden aşağı sarkmış bir goruntu ortaya cıkıyor ve o normal sarkmadan daha yapay ve kotu bi goruntu bana gore.
Ben buradan cok bilgi alıp bu ameliyata cesaretimi burdan toplayabildiğim icin bu yaşadığım tecrubeyi sizlerle paylaşmak istedim. İki yontem icin de doğru veya yanlış demiyorum. Bunlar yaklaşım farkıdır. Sadece bunlar bilginiz dahilinde olsun diye paylaşmak istedim.
Kas altı ve kas ustu ikisini de yaptırdım bilgi veriyorum.
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Kas altı ve kas ustu ikisini de yaptırdım bilgi veriyorum.