Kulak estetiği en sık kulak boyutunu kucultme ya da kepce durumunu duzeltmek amacıyla yapılır. Plastik cerrahide kulağın kepcesinin normalden daha fazla one doğru kıvrık olması durumuna kepce kulak veya yelken kulak (protruding ear) adı verilmektedir.
Kulak kepcesindeki “Y” şeklindeki kıvrımın yetersiz gelişmesi ya da duz olası, genellikle temel sebeptir. Kulak estetiği ameliyatı ile bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.
Kepce Kulak Ameliyatı Nedir?
Kepce kulak deformitesi, normal anatomik pozisyonun aksine, kulak kepcesinin one doğru kıvrık olması durumudur. Kepce kulak cocuklarda onemli psikososyal, duygusal veya davranışsal sorunların kaynağı olabilen sık karşılaşılan bir problemdir.
Doğumsal kulak deformiteleri arasında en sık gorulenidir. Kepce kulak operasyonları guvenli işlemlerdir. Kepce kulak estetiğinde kulağın sadece dış kısmına mudahale edildiğinden işitme ile ilgili bir sorun yaratmaz.
Kepce Kulak Ameliyatı Sonrası İz Kalır Mı?
Sac bandını cıkarıp ilk pansuman yapıldığında kulaklarınızı odemli ve kızarık olacaktır. Odemler ortalama 5-7 gun icerisinde gececektir.
Kulak arkasında herhangi bir ameliyat izi olmamaktadır. Hem kesiyi kulak arkasında yaparak gizlenir ve hem de estetik gizli dikişlerle kapatılarak bu olası sorun onlenmiş olunur.
Kepce Kulak Ameliyatı İcin Yaş Sınırı Kactır?
Kulak kepcesi gelişimini yaklaşık 6 yaş civarında tamamlar. Onerilen kepce kulak estetiği icin en uygun donem okul oncesi donemdir. Okula başlama cağında cocukların iletişim kurduğu arkadaş cevreleri genişler ve bu donem cocuklar icin cok kırılgan ve hassastır.
Kulak gorunumleri ile alay edilmesi ve lakap takılması gibi durumlardan etkilenirler. Bu durum ozguven eksikliğine neden olabilir ve ileri
yaşlarda kulaklarını sacları ile saklama ihtiyacı hissedebilir. Kulak Estetiği Ameliyatı daha sonra ki her yaşta da duzeltilebilir.

istanbul anadolu ve avrupa yakası ankara,izmir almanya,ırak gibi bir cok yerde şubemiz bulunmaktadır Daha detaylı bilgi almak icin ....online yardım,mail veya telefonlarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. Burada bir cok operasyon gecirdim gercekten harika o yuzden sizlerle paylaşmak istedim.