Merhaba cene ameliyatları ile ilgili cok fazla bilgi yer almadığı icin başımdan gecenleri size anlatmaya karar verdim. Ben cift cene ameliyatı oldum hem de 2 kere. Neden derseniz ilk ameliyatım tam bir fiyaskoydu.

Benim cene sorunlarım kucukken başladı ve ergenlikle birlikte cene yapım cok değişti ve bozuldu. Alt cenem aşırı gerideydi ust cenemde ise yamukluk vardı ve gulduğumde damaklarım cok gorunuyordu. Bu durum psikolojimi cok bozduğu icin once diş teli tedavisi gordum ardından ise ameliyat oldum. İlk ameliyat dediğim gibi rezaletti. Cok problem yaşadım. Dişlerim birbiriyle asla temas etmiyordu ve yuzum daha da yamulmuştu. Yani ceneleri eğik bir şekilde yerine koymuşlardı resmen. Depresyona girmiştim ama duzeltmeye kararlıydım ve başka bir doktor bularak yeniden tedaviye başladım. Tum diş teli tedavisine en baştan başlandı. Onceki ameliyattan kalan vidaların cıkarılması icin bir ameliyat daha oldum. 2 sene sonra ameliyatım yapıldı ve başarılı gecti. Sureci biraz anlatayım korkulacak bir ameliyat değil. Zor evet ama eminim daha zorları vardır. 2 gun hastanede kaldım. Benim ikinci ameliyatım olduğu icin biraz daha zordu normale gore. İlk hafta cok ağrılı gecti. Ayrıca 3 hafta boyunca dişlerim lastiklerle birbirine bağlı kaldı asla acılmıyordu ağzım. Bu sebeple şırınga ile beslendim bir sure. Ama duşunduğunuz kadar kotu değildi insan her şeye alışıyor. Yuzum ilk hafta cok şişti ama 2. haftadan itibaren normal gorunuyordum. Tabi şişlik hala vardı ama anormal durmuyordu. Tum odemin inmesi 2-3 ay aldı. 1 aydan sonra yavaş yavaş yumuşak yiyeceklere geciş yaptım ama eskiden olduğu gibi normal yemek yemeye ancak 3 aydan sonra başlayabildim. Bu biraz benim korkaklığımdan kaynaklı cesaret edemedim ama normalde bu kadar uzun surmuyor bu surec. Şimdi aradan 2 bucuk yıl gecti hicbir sorun yok yalnızca alt dudağım ve cene ucumda biraz his kaybı var ama gunluk yaşamı etkilemiyor.

Fotoğraf paylaşmıyorum cunkuuu hala goruntuden memnun değilim 2. ameliyat başarılı gecti evet ama cene ameliyatına ek olarak cene ucu ameliyatı da yapıldı ve işte işin bu kısmı sorunlu. İlk ameliyatta cene ucuma mudahale edilmemişti (cok şukur). İkinci ameliyatta doktorum cene ucunun da one alınması gerektiğini oyle daha guzel estetik bir değişim olacağını soyledi. Ben de doktora guvendiğim icin tamam dedim. İmplant kullanılmadı kendi cene kemiğim kesilerek one alındı. Fakat cene ucum şu an aşırı derecede uzun ve korkunc... Abarttığımı, yeni yuzume alışamadığımı vs duşundum ama kesinlikle oyle değil cunku yıllar gecti hala mutsuzum ve cok bariz bir uzama var. Ceneniz one gelsin isterken muhtemelen yuzunuzun daha uzun olmasını istemezsiniz. Neyse sonuc olarak ikinci ameliyat teknik acıdan başarılı olmasına rağmen doktor estetik kaygılarımı yok saydı. Kendisine tam olarak ne istediğimi belirtmiş olmama rağmen sonucun bu olması beni uzuyor ve psikolojimi bozuyor. Bu vesileyle cene ucu ameliyatı olanlardan doktor tavsiyesi de alabilirim.

Surece dair sorularınız olursa beklerim. Doktor isimlerini burada paylaşmak istemiyorum ozelden sorarsanız cevaplarım.