Merhaba kızlar,

Ben gectiğimiz Aralık ayının sonunda Superplast'ta Dr. Levent Taşcı'ya basen ve ust bacağımdaki fazlalıklardan kurtulmak icin Lazer Lipoliz yaptırdım. Yıllardır bu işlemi yaptırmak isteyen ancak bir o kadar da korkan biri olarak bu sayfalardaki yorumları deli gibi okuduğum gunleri hatırlayarak, benim durumumdaki arkadaşlara yardımcı olmak icin kendi tecrubelerimi paylaşmak istiyorum.

Ben yıllardır ust beden 36 alt beden 38-40 olarak, basen ve bacaklarımdaki fazlalıklardan şikayetciydim. Ne diyet ne de sporla bu fazlalıkların gitmediğinin de farkındaydım. Bir cesaret diyerek 29 Aralık'ta bu operasyonu gercekleştirdim. Kliniğe gittiğimde doktorla goruşmemin ardından beni operasyon sonrası yatacağım odaya aldılar. Burada kıyafetlerimi cıkartıp bana verdikleri ameliyat kıyafetlerini giydim. Once işlem sonrası karşılaştırma yapmak icin bacak ve basen fotoğraflarım cekildi. Operasyona alınmadan once oldukca heyecanlı ve tedirgindim. Ne kadar basit birşey gibi anlatılsa da sonucunda bir operasyon gecireceksiniz ve endişelenmeniz doğal. Ancak sağolsunlar ekibin şakalarıyla bu kısmı sorunsuz atlattım. Anestezi uzmanı gelip bana bazı sorular sordu, sonra da kolumdan sakinleştirici yaptı. Operasyon odasına giderken kendimdeydim. İşlemin gercekleşeceği masaya yattım, sonra benim biraz daha sakinleşmem icin gozlerimi bir goz bandıyla kapattılar. Ondan sonra işlem boyunca sanki cok uykuluymuşum gibiydi, herşeyi duyuyordum ancak yarı baygın gibiydim. Hicbirşey hissetmedim. Sadece kasıklardan giriş yaptıklarında biraz bir sızı hissettim, bunu da soylediğim anda ilacın dozunu arttırdılar sanırım cunku ondan sonra da birşey hissetmedim. Operasyon boyunca bir hemşire (erkek olanına da hemşire mi deniyor bilmiyorum ama ellerimden tutarak benimle konuştu, sakinleştirdi. Arada derin nefes almamı soyledi. Sonucta tum işlem doktorun dediği giib oldu: "Bir saat surecek ama sen beş dakikada bitmiş zannedeceksin." Ve ilacın dozunu oyle ayarlamışlar ki 'bitti' deyip gozlerimi actıkları anda tamamen kendime geldim. Ne baş donmesi ne fenalaşma hicbir şey yaşamadım. Odama da kendim yuruyerek geri dondum. Bacaklarım ve basenim oldukca kalın pedlerle sarılmıştı ve bir korse giydirilmişti. Bir saat kadar dinlendikten sonra klinikten cıktım.

Şunu ozelikle soylemek istiyorum ki burada okuduğum bazı yorumlar beni oldukca korkutmuştu. Kimileri haftalarca ağrılarının gecmediğini, bu operasyonun hic de kolay olmadğını, uyandıktan sonra cok kotu bir nekahat donemi gecirdiklerinden bahsediyor. Ancak ben klinikten cıktıktan sonra annemle alışverişe gidecek kadar iyiydim. Hicbir ağrım ve sızım yoktu. Bandajların acılana kadar yani dort gun o kalın pedlerle yurumek biraz zor oldu ama verdikleri hicbir ağrı kesiciyi kullanmayacak kadar iyiydim. Dort gun sonra bandajları doktoru beklemeden evde kendim cıkardım. Duş alamamaktan kafayı yemek uzereydim cunku Ama ertesi gun gorsun diye doktora kontrole gittim. Bandajlar cıktığında pek bir değişiklik yoktu acıkcası. Bunu doktor da dedi. Şişliklerimin inmesinin ve sonucun belli olmasının zaman alacağını soyledi. Ben pedlerin cıkmasından dolayı mıdır bilmem ama bana dort gun once giydirilen korsenin yeterince sıkı olmadığını hissettim, doktor bey de bana bir beden kucuk bir korse verdi. 'Bir hafta sonra giyebilirsin' dedi. Basenlerimde ise yer yer morluklar vardı ancak beni korkutacak kadar değildi. Doktor yeniden fotoğrafımı cektikten sonra klinikten ayrıldım. Yurtdışında yaşadığım icin arada fotoğrafımı cekip ona gondermemi istedi. Ne diyet ne spor ne de odem giderici herhangi birşey onermedi.

Bir hafta sonra ise kucuk korseyi giymeye başladım. Bugun itibariyle operasyon sonrası 23. gunumdeyim. Cok acık bir incelme gormuş değilim ancak yer yer kucuk incelmeleri farkediyorum. Dizlerimin ve bacaklarımın arasında odemler olduğunu hissediyorum, bazı yerlerde de hissizlikler var. Morluklar ise giderek kuculuyor da olsa halen var.

Yani sonuc olarak, hem operasyon sureci hem de sonrası benim icin kesinlikle acısız ve ağrısız gecti. Sadece herkesin dediği gibi cok yurumuş ya da spor yapmışsınız gibi hafif bir kas ağrısı var o kadar. Boyle olacağını bilseydim hic bu kadar korkmazdım. Ancak bir sonuc gordun mu derseniz, henuz değil. Spora başlayalı bir hafta oluyor, bazı diz ustunde esneme ve pilates hareketleri dışında zorlandığım bir durum yok. Ancak dizlerimi şişliklerden dolayı cok kıramıyorum.

Gelişmeleri burada arada sizlerle paylaşmaya devam edeceğim. Yıllardır bu operasyonu duşunurken burada okuduklarım karar almamda bana cok yardımcı olmuştu, ben de size yazdıklarımla yardımcı olabilirsem ne mutlu. Ban sormak istediğiniz birşey olursa cekinmeyin. Diğer lazer lipoliz olan arkadaşlardan da ben yardım istiyorum Ne kadar surede incelmeleri farketmeye başladınız?

Teşekkurler