Merhabalar ;
Alt bacak kas iptali ameliyatı hakkında cok fazla bilgi olmadığı icin bu konudaki tecrubelerimi konu hakkında bilgi arayan kişilere yardımcı olmak adına acıyorum, konu ile alakası olmayan yorumlara ve sorulara asla cevap vermeyeceğimi oncelikle soylemek istiyorum. Tum detayları sizlerle paylaşmaya calışacağım, sevgiler.

13.04.2018 tarihinde Ahmet Karacalar'a alt bacak 'kas iptali ameliyatı' oldum. Seneler boyunca konu hakkında surekli araştırmalar yaptım sadece Ahmet Bey'e ulaşabilmiştim başka doktorlar bu operasyonun cok tehlikeli olduğu konusunda hem fikirler, hepsinin ortak goruşu bacak kaslarına mudehale etmenin yurume fonksiyonlarının bozulacağına dairdi,o yuzden cesaretimi toplayıpta operasyona karar verememiştim. Bu operasyon daha cok Kuzey Kore'de ulkelerinde yapılıyor oraya gitmeyi bile duşunmuştum, forumda operasyonu olan kişilere ulaşınca cesaretimi toplayıp ameliyat oldum.

Ahmet bey seneler onceki ilk goruşmemde de kas iptali onermişti yine aynı operasyonu onerdi. İlk goruşmeye gittiğinizde size daha once yaptığı operasyonların oncesi ve sonrası fotoğrafları gosteriyor. bana gostermiş olduğu fotoğraflar benim bacak yapıma kıyasladığımda aşırı derecede kalındı, bana yakın bir ornek gormedim. Size tavsiyem goruşmeye gitmeden once tum sorularınızı bir kağıda not alıp o şekilde gitmeniz, cevapları detaylı şekilde istemeniz.

Yapılacak işlemi cok basit şekilde anlatıyor, onceki ameliyatlarından ornek veriyor 1 bacak 10 dk bir bacak bazen yarım saat - 1 saat surebiliyor, hazırlık aşaması daha uzun suruyor demişti o yuzden bende en başta lokal olmayı istemiştim ama ameliyat gunu aşırı derecede heyecan yaptığım icin ve 'acı hissetmeyeceğimi fakat kasa mudehale ettiğinde kas atışlarını hissedebileceğimi' soylediği icin vazgecip genel anestezi oldum, ve genel anestezi bana gore doğru tercih oldu cunku 2 saat surdu operasyon o kadar sure dayanamazdım heralde.

Sabah operasyon oncesi sizinle goruşmeye geliyor yapacağı operasyonu bacaklarınızın videosunu cekerek anlatmaya başlıyor, bunu neden yaptığını bilmiyorum daha sonra oluşabilecek bir sorun olursa kendisini savunmak adına yaptığını duşunuyorum. Bu videoyu cekerken kasın ne kadar inceleceğine garanti vermediğini, kasın tekrar aktif hale gelebileceğini ozellikle belirtiyor.

Goruşmelerde ben bu soruyu ozellikle sormuştum, kasın ne kadar inceleceği kişiye gore değişiyormuş min 1 cm max 4cm incelme gormuş bugune kadar.

Gerekli testler yapıldıktan sonra ameliyata alındım,2 saat suren operasyon ve yarım saat suren ayılma suresinden sonra odama cıkartıldım, hastanede gece kalmanız gerekmiyor dedi ama 4 saat zaten kalkma cesareti gelmiyor insana,ilk kalkma denememde cok urktum bacaklarım cok kasılmıştı ve kalkamadım 1 saat sonra tekrar denediğimde destek alarak kalkıp lavobaya kadar yine destekle ve cok aşırı yavaş adımlarla yurudum. Serum bittikten sonra yine antibiyotik veriyorlar ayrı bir serumla sonrada ağrı kesici bir serum takıyorlar. Şehir dışından geldiğim icin sabah trafiğine kalmak istemediğimden gece 12de hastaneden cıkış yaptım ve evime dondum.

Bana 4 gun dinlenmenin yeterli olacağını sonrasında normal hayatıma geri donebileceğim soylenmişti buna kesinlikle inanmayın ben inanmıştım ama 10 gun boyunca kesinlikle kendinizi yormanızı tavsiye etmiyorum. 10 gun surekli yavaş adımlarla yuruyebiliyorsunuz ve mudehale edilen kaslar aşırı derecede gergin oluyor buda normal yuruyuşunuzu yapmanızı engelliyor. 10 gun sonra cesaret edip normal hayatıma geri donmeye karar verdim ama aşırı derecede zorlanma yaşadım ve bir hafta daha dinlenmeye karar verdim daha sonraki haftalarda yuruyuşum biraz daha iyi olucak diye biraz kendimi zorlamak istedim ama işler daha kotuye gitti bacaklarım aşırı şekilde kasılıp yuruyuşumu tamamen bozdu. Bu arada doktora hayatta ulaşamıyorsunuz asistanı Oya Hanım ile muhattap oluyorsunuz kendisi hakkında forumlarda surekli negatif yorumlar okumuştum coğuda haklı cıktı, kendisi doktor beyden daha cool, size anında geri donuş asla yapmıyor ne yazsanız ne arasınız farketmiyor, bir cok hastası olabilir yoğun olabilirler ama bence bu cok buyuk bir eksi puan benim gozumde, ona gore onlem alıp hastaların anında cevap alabileceği bir cozum uretmeleri gerekiyor. Yurumem zorlandığında hemen aradım tabi cevap alamadım durumun acil olduğunu belirten mesaj attım sanırım acil olduğundan dolayı kısa surede geri donuş yaptı ve durumdan dolayı kontrolumu onceye alıp bir kac gun sonrasına randevu oluşturdu, daha sonra doktor bey ile goruşup sıcak kompres yapmamı soylediler ve kas icin bir ilac onerdiler ayrıca egzersizlere başlayabileceğimi soylediler fakat pek işe yaramadı tam yuruyuş 1 aydan once gercekleşmedi bende.

Kontrole gittiğimde Ahmet bey o yavaş yuruyuşumun normal yuruyuşummuş gibi değerlendirip herşeyin yolunda olduğunu normal olduğunu soyledi, parmak ucuma kaldırdı ve aslında bunun bu kadar surede yapılmasının zor olduğunu ama benim yaptığımı soyledi, neden zorlandığımı sorduğumda fazla dinlendiğin icin ana kas solues kasıda zayıflamış olabilir dedi ama bana pek gecerli bir sebep gibi gelmedi bu ve neden olduğunu tam olarak anlamadığım yurume zorluklarını 1 ay cektim. Bir kac gun sonra madem herşey normalmiş diyip yine kendimi zorlamam gerektiğini duşunup alışverişe cıktım sonuc 1-2 saat yurume sonrasında tabanlarımda aşırı ağrı ve bacaklarım aşırı derecede şiş ve kaskatı halde eve dondum. Eski kalınlarına geri dondu yine 2 gun boyunca surekli dinlenmek zorunda kaldım.

Benim ameliyattan once olcum bir bacakta 34,5 cm diğer bacakta 35 cm idi. Normalde Ahmet bey sonucların %80'nin operasyondan 3-4 ay sonra gorebileceğimi ve tam sonucun 1 yıl icinde oturacağını soylemişti fakat incelmem 4 gun sonra başladı 3 hafta icinde 2 ve 2,5 cm olarak incelme oldu. Bu kadar cabuk bir incelme gormemiş doktor bey cunku normalde hastalarını ameliyattan sonra takip etmiyorlarmış ilk kontorolu 3 ay sonra yapıyorlarmış.

1 ay 8 gun gecti yurumem normale cok yakın ama bence hala tam rahat yurumeme kavuşamadım.

Benimle aynı operasyonu olan burada tanıştığım diğer kişide sadece 1 cm incelme olmuş ve sonuctan pek memnun değil kas traşlama olmayı duşuyor, diğer tanıştığımı kişide Semih Bağhaki Cerrahpaşada dr kendisi ona ameliyat olmuş ama onun operasyonunda Semih bey kası tamamen almış incelme hemen gercekleşmiş 3 cm gitmiş ama ve arka baldırda olan izi biraz fazla kalmış o da sonuctan pek memnun değil. En cok merak edilen diğer soruda bende izler hakkındaydı diz arkasında normaldede olan izlerden kesi yapıyor Ahmet bey ve yapıştırma yapıyor ip ile dikme yapmıyor şu anda belli oluyor tabi ama demesine gore onlarda cok az belli olucak şekilde iyileşme gercekleşeceği yonunde.

Biraz fazla uzun oldu sanırım yazım ama aklıma gelen, yaşadığım herşeyi bilgi arayan kişilere yardımcı olmak adına yazmaya calıştım. Cunku gercekten hic bir bilgi yok gibi ve birbebir yaşayan kişi olarak tum yaşadıklarımı paylaşmak istedim. Gercekten konu hakkında yazdıklarım dışında yine sorusu olan herkese yardımcı olmaya calışacağım.

Sevgiler