Merhaba arkadaşlar ben bbl vucut estetigi oldum bugun 7.gunum.olmak isteyeneleri bilgilendirmek isterim. Benim karın, bel ,gobek ,sırttan yağlar alındı ve 800 cc olarak popoya enjekte edildi. Yani Toplam 1600 cc enjekte edildi.yaklaşık sanırım 2 kilo civarında yag cıkarıldı.cok zor gercekten .oncelikle amilyata 2 hafta kala kan sulandırıcı olan detoks cayları ,yeşil cay vb. Seyleri icmek yasak .amilyata 1 hafta kala nargile sigara alkol yasak.sigara bagımlıgnz varsa olabildgnce kısa surede Bırakmak amilyatı ve sonrasını daha iyi gecirmeye saglıyormuş. Ve amilyat oncesi 10 saat ac sussuz kalmanız gerekıyo. Amilyat oncesi kan testi yapılıyo kan degerlerine bakılıyo kan değeriniz duşukse amilyata engel bi durummuş.ve covid testi de yapılıyo .ve şunuda belirtmek isterim covid veya covid aşışı olduysanız yanlış hatırlamıyosam ustunden en az 1 veya 2 ay gecmesi gerekıyomuş.ve amilyat gunu kesinlikle grip ,oksuruk soguk algınlık olursanız amilyat ertelenir oyuzden dikkatli olun .SIRA GELDİ AMİLYAT GUNUME

beni amilayathaneye aldılar ve once bana sakinleştirici yapılcagı solendi ve yapıldı ,1 sag bi sol kafamı cevirdim ondan sonrasını hatırlamıyorum bana haber vermediler ama yaa 10 dan geriye saydırcaklar sanıyodum ,sanırım sakinleştirici diye narkoz vermişler arada ben 66 kilo 164 boyundayım 22 yaşındayım. Herneyse amilyattan cıktım 5 saat surmuş amilyatım.gozumu actım daha doğrusu acamadım cunku gozumde inanılmaz bir agrı batma vardı ,sanırım gozum acık kalmış amilyatta oyuzdenmiş herhalde narkozun etkisinden titremekten yatak sallanıyodu aşırı titreme oluyo benim titremem 3 saatte anca gecti.uyandgmda ilk soledgim gotum acıyooo ,gozum acıyoo ,gotum acıyoo ,gozum acıyoo gercekten kalca agrısı cok kotuydu ki hala devam edıyo gun gectikce azılıyo agrısı tabi orası ayrı ama cok şiddetli bi agrıydı ya sanki dikenlerin uzerinde uzanıyodum.amilyat cıkışı zaten korse giydirilmiş ,sonda takılmış bi sekilde cıkıyosunuz ,surekli agrı kesiciler verılıyo serumla.neredeyse 2 saate bir gelip sondayı degiştirıyolar ,agrı kesici verilıyo falan.amilyattan 3 saat sonra sizi yurutmeye gelıyolar .bir sorun var mı diye .yurumek işkence gibiydi saga sola bile donemıyosunuz agrıdan.ve bende aşırı migde bulantısı oldu.3 kere istifra ettim.baş donmeside biraz vardı. 1 gun hastanede kaldık,ertesi gun taburcu edıyolar .doktor agrı kesici yazdı sadece ve gozum icin damla. Eve donuş ayrı işkenceydi karşıda oturyorum taksiyle donicez falan o gunde benim şansıma 20 yıldır ilk defa bu kadar kar yagdı istanbula ve bana denk geldi kapalı allahım acıdan oluyorum tuvaletim gelmiş bi yandan bi yandan agrılarım araba sallandıkca benim agrılar daha da coşuyo saat yolda kaldık sonunda eve geldim.evde daha rahat olurum dedim ama hastanedeki yatagın değerini anladım .ve megersem ben hastanedekini acı sanıyomuş eve gelince gercek acıyı gordum .hastanede surekli agrı kesici serumla verildgi icin az da olsa agrıyı gecırıyomuş evde doktorun verdiği agrı kesici pek kesmedi acımı .herneyse asıl konuya geliyim gercekten cok şiddetli bir amilyat saga sola donmek 5 dkmı alıyodu .4. Gun biraz daha iyi oldum ve kontrele gittim 4.gun duşa girebildm .korsemi cıkartgmda normal olarak aşırı morluk vardı ,vajına bolgem aşırı mor ve şişmişti .doktor bunun normal olduğunu korse den dolayı vajina bolgesi korsenin acık o sekilde tuvalet ihtiyacınızı goruyosunuz ,vajına bolgesi acık olduğu icin yer cekiminden dolayı morluk şişlik orda daha birikmiş.vucudumda popomda falan gordgm kadarıyla 15 adet 1mm lik delik acılmış ,dikiş atılmış ufak delikler korkmayın.5 gun agrım birazdaha indi ama bole iş hayatınız varsa bana gore gidilcek durumda olmuyosunuz.bugun 7.gunum agrılarm yine var oturup kalkarken falan ama şiddetli degil.ilk 4 gun cok şiddetli oluyo ondan sonra yarı yarıya azalma var agrılarda.ve vucut baya baya odem topluyo ya aynaya baktgmda popom cok buyuk geldi bana ama inicegni biliyodum.popoya koyulan yagların %60 falan gittiği icin doktor biraz fazla koydu bunu goz onunde bulundurdgu icin .gercekten de 6.gunumde gozle gorulur bi sekilde popom eridi ya inş daha erimez dıyorum şuanki hali gayet iyi ama malesef ericek 6 aya kadar vucut odemi anca atıyo ,tam sonucu 6 ayda goruyomuşuz.ama buyuk cogunluk ilk aydan belli oluyomuş .karnım hala tam olarak duz degil , belimde suan istedigim incelikte degil ,morlukların baya bi coğunluğu gecti.4 .gun kontrle gittigimde doktor gunde 3 kere 5 dk olarak masaj yapmamı istedi karnıma ve belime. 4 hafta boyunca ful korseyi kullanıyosun 4 hafta sonunda 2 haftada sadece geceleri kullanmamız yeterliymiş.bidahaki kontrulmde 2 ay sonrasına verildi .İŞTE BENİM AMİLYAT SURECİMDE BOLE cok detay verdim cunku benim gibi ilk defa amilayat olucakları bilgilendirmek istedim.
Arkadaşlar gercekten sıkıntılı bi surec ,cok cok şiddetli agrılar cekıyosunuz bunları goze alıyosanız yaptırabilirsiniz demicem cunku daha 7 gunum bakalm istedgm gibi olucak mı fizigim boşa cekmiş olmuym amilyatı .biraz icim karamsar cunku masaj yaparken korsemi acıyorum ve baktıgımda karnım hala var eskisi kadar yok ama hala var dumduz olmadı ama doktorun dedigine gore normalmiş şuanlık odemlerden dolayı.bu arada amilyatım yaklaşık 30 bin tl tuttu.ben yine merak eden olursa gelişmelerden haberdar edicem