Tel tedavisinde altı ayı geride bırakmak uzereyim. Benim bu tedaviye başlama nedenim ust kopek dişlerinden birinin yanlış yerde konumlanmasıydı. Tel tedavisinde ağız hijyeni cok onemli benim dişlerimde diş eti iltihabı problemi olduğu icin bir sure bu tedaviye baslayamadim. Oncelikli olarak bu sorunu halletmem gerekti. Ben bunun icin uc ay boyunca sabah akşam kekik suyuyla her fircalamadan sonra gargara yaptım ve bu şekilde dis eti iltihabından kurtuldum.
Agiz bakımı konusunda her yemekten sonra dişlerimi fircaladim ve kesinlikle oğun aralarında asla bir şey yemedim her fırcalama ortalama beş dakikaya kadar suruyor. Ağız bakım suyu muhakkak kullanıyorum. Doktorun tavsiye ettiği olcudeki arayuz fırcasını sabah akşam kullaniyorum. Bununla birlikte diş etlerim cekilmesin diye belli araliklarla yine kekik suyu kullanıyorum. Sabahları uyandığımda hicbir şey yeyip icmeden hindistan cevizi yağını bir sure ağızda bekletip ılık suyla calkaliyorum. Bir yerde okuduguma gore faydaliymis. Ağızda bıraktığı temizlik hissini de seviyorum. Sert ve dişleri zorlayıcı yiyecekler yemekten kaciniyorum. Yemek yedikten sonra dişlerimi hemen fircalamazsam aşırı rahatsız edici hissediyorum. Hem bu yuzden hem de surekli dişlerimi fırcalamak dişlerimi yorup diş etlerime zarar vereceginden oğun aralarında asla bir şey yemiyorum. Asitli icecekler icmiyorum. Bu surecte dort kilo falan da verdim

Bilgi amaclı paylaşmak istedim. Bu konu hakkında cok fazla icerik var ama herkesin tecrubesi farklı.