Arkadaşlar merhaba, sırf bu konu hakkında bilgi verebilmek icin actım bu profili. Sanırım bu konuyu okuyan herkesle problemimiz ortak. (-tı)
Labioplasti ameliyatına karar vermek icin aylarca araştırma yaptım. Bu siteden ve başka sitelerden yorumlar okudum, bilgiler edindim. Bircok doktoru aradım fakat kısmet bu haftayaymış demekki.
Oncelikle şunu soyleyeyim; benim asimetri problemim vardı. İc dudaklarımdan birisi, diğerine oranla daha buyuktu ve bu beni psikolojik anlamda cok etkiliyordu. Ergenliğimden beri cok fazla kafaya taktığım bi durumdu. Uzun uzun yazıyorum fakat cok doluyum sanırım bu konuda, hazır rahatlamışken icimi dokeyim diyorum.
Benim problemim genetik faktorlu değildi, ergenlik doneminde ortaya cıktı ve sağ dudağımda sola oranla cok buyuk bir asimetri vardı. Yaptığım araştırmalar sonucunda Suleyman Eserdağ'a ameliyat olmaya karar verdim fakat 7bin TL gibi bir rakam soylenince bu kararımdan vazgecmek durumunda kaldım. Annemin bir arkadaşının tavsiyesiyle Başkent Universitesi'nden Nilgun Markal Ertaş isimli doktora muayene olmaya gittim. Cok tatlı, guleryuzlu bir hanım. Ustelik işinde uzman bir profesor. Başlarda adını hic duymadığım icin ona ameliyat olmak istemedim. Sonucta cok onemli bir bolge ve herkese emanet edilemez. Fakat muayene ve sonrasında beni o kadar rahatlattı ki guvenimi kazandı. Ustelik oğrenci olduğum icin fiyatı da cok makul geldi. Cuma sabahı hic tereddutsuz bir şekilde girdim ameliyata. Genel anestezi altında oldum. Ameliyatım 45 dakika falan surecekti fakat Nilgun hanım, diğer dudağın da normale gore biraz uzun olduğunu farketmiş ve supriz olarak orayı da normal boyuta getirmiş, bu sebepten 1 saat kadar surdu. Ameliyat sonrası hafif sızlamalarım ve ağrılarım oldu. İlk gun hafif sızıntı şeklinde kanamam oldu. Şu an neredeyse 3.gunum ve cok rahatım. Ağrım sızım yok, yalnızca şişliğim var. Gayet rahat yuruyebiliyorum, oturabiliyorum. Her tuvalet ihtiyacından sonra pansuman yapıyorum, beni en cok zorlayan kısım ameliyat sonrası 5 gun sigara icmemem istendi, ameliyatın başka bir zorluğu yok bence. Yıllardır ustumde olan yukten kurtuldum. Umarım yardımcı olabilmişimdir, sorularınız olursa yorumlardan seve seve yardımcı olurum. Mutlu gunler.

Xoxo.
-PrensesSofia