Antep’te labioplasti ameliyatı oldum
Estetik, Estetik Cerrahi0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Estetik, Estetik Cerrahi
- Antep’te labioplasti ameliyatı oldum
-
13-09-2022, 16:22:51Merhaba arkadaşlar uzun zamandır sitede labioplasti ameliyatı hakkında ne kadar başlık varsa okuyordum ve uye olmamıştım. 14 Ağustos ’ta ben de ameliyat oldum. Benim sorunum sol ic dudakta sarkmaydı. Aynada bakınca gorunuyordu.Gercekten bu ameliyatı olmaya ihtiyacım vardı cunku akıntıya ve aşırı derecede kaşıntıya sebep oluyordu bu yuzden cok tahriş oluyordu ve yanıyordu.Doktorum ameliyatı yapabileceğini soyledi. Sol tarafı kuculturken sağa da mudahale etmesi gerektiğini(hafif tıraşlama ) değilse şekil acısından birbirinden farklı olabileceğini ve asimetriye sebep olabileceğini soyledi.Ayrıca anusun orada da bi et sarkması vardı. Muayene olduğum kadın doğum doktoru bu et parcasının hemoroid olabileceğini ve genel cerraha muayene olmam gerektiğini soyledi . Genel cerraha da muayene oldum tam olarak hemoroid olmadığını ama bağlantılı olduğunu ve labioplasti ameliyatı esnasında o etin de alınabileceğini soyledi. Benim icin en uygun zaman olduğundan hemen ameliyat tarihi aldım. Yalnız yaşıyorum ve aileme boyle bir ameliyat olacağımı soylemedim. Sadece 1 arkadaşım biliyordu o da şehir dışında olduğu icin benimle gelemedi.(Yani yanınızda size destek olabilecek birisi olursa cok iyi olur cunku hem fiziksel hem de psikolojik olarak kotu hissedebilirsiniz.)Onceden kan testimi de yaptırmıştım ve bir sorun yoktu bu yuzden 14 Ağustos saat 8.30 da hastaneye yatışım yapıldı cok zaman gecmeden ameliyata alındım ilk defa operasyon gecirdiğim İcin cok heyecanlıydım ama ameliyat ekibi ve benimle ilgilenen hemşireler cok guzel davrandılar ve baya rahatlattılar. Spinal anestezi yapıldı. Once genel cerrah anusun oradaki eti aldı vulva ve anus arası dikişli şu anda orası cok kısa surede yapıldı yani daha sonra kadın doğum doktoru labioplastiye başladı klitorise mudehale olmadı sadece ic dudaklarımı kısalttı. Ameliyat sonrası fotoğraf gosterdi onceki haline gore guzeldi ama belki de şişmişti biraz bilemiyorum sanki ic dudaklarım biraz fazla kısa gibi geldi cunku normalde sağ tarafım da kucuktu ama sorun etmedim sonucta bacaklar acılmış ve o bolge gerilmiş şekilde cekilmiş bi fotoğraftı. Sonra beni odaya aldılar serum taktılar. Yaklaşık 4 saat kadar hastanede kaldım. Anestezinin etkisinden dolayı bir sure ağrım acım olmadı eczaneden ilaclarımı alıp taksiyle eve dondum. Sabah akşam icmek icin antibiyotik ve ağrı kesici vermişti ayrıca her tuvaletten sonra o bolgeyi yıkayıp tampon hareketlerle kurutup batikon suruyorum. 1. Ve 2. gun kanamam olmuştu ama şu an cok az oluyor.İlk gece cok fazla uyuyamadım surekli buz koydum .2. Gece daha rahat gecti cok ağrı sızı olmadı. Bugun 3. Gunum hala mecbur kalmadıkca ayağa kalkmamaya calışıyorum surekli buz koyuyorum arada sırada ic camaşırımı cıkarıp kuru kalmasını sağlıyorum. Yalnız yaşadığım icin kahvaltımı yemeğimi kendim hazırlıyorum. Az da olsa iş yapabildim dun .(bulaşık yıkayıp camaşır asmak gibi kısa sureli şeyler ) 2. Gun şekline bakmak gibi bir hata yaptım ameliyat sonrası fotoğrafla alakası yok boğum boğum kesikli gibi gorunuyor acıkcası gozume cok cirkin geldi ve korktum umarım boyle kalmaz onceki başlıklarda şeklin oturması icin zaman gerektiğini soylemişler ama yine de panik oldum. Aşırı şişlik yok bugun alt tarafta biraz morarma olmuş .Ve genel cerrahın aldığı yer de top gibi şiş gorunuyor .Acaba bişeyleri yanlış mı yapıyorum korkusu oldu. Bu ameliyatı olmuş olanlar yardımcı olabilir mi tuvaletten sonra temizliğinizi nasıl yaptınız baticon ne kadar surdunuz ?Ve bence bazıları bu ameliyatın cok basit olduğunu falan soylemiş kesinlikle oyle değil dinlenmenin Ve beslenmenin cok onemli olduğunu duşunuyorum .Oyle ameliyatı olup hemen hastaneden cıkmak gibi bir durum yok yani. Başta ben de hemen olur biter eve donerim hemen iyileşirim diye duşunuyordum ama işin icine girince oyle değil . Dediğim gibi cok şukur dayanamayacağım ağrı acı falan yok şu an yuruyuşume oturup kalkışıma oldukca dikkat ediyorum nolur nolmaz diye .Eğer sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.