Merhaba,
Ben ilk tup bebek işlemine başladığımda cok araştırdım nasıl bir yol izlemeliyim ne yapmalıyım diye ,bu forumda bana yardımcı olan mukemmel kadınlarla tanıştım herkes yardımcı oldu herkese cok teşekkur ederim. Cok takıldığım konu oldu o yuzden kendi tecrubelerimi paylaşmak istedim belki birine yardımım dokunur diye.
41 yaşındayım şuan, 36 yaşında kariyerini yapmış emeklilik icin gununu doldurmuş yaşı bekleyen biri olarak evlendim eşimle koyde yaşamayı tercih ettik. Hic tanıdığımızın olmadığı bir şehirde. İlk 3 ay birşey duşunmedik alışma sureci sonra cocuk icin denemeye başladık 2 ay ovulasyon takibi ile denedik olmayınca doktora gittik, doktor amh değerimi 0,63 gorunce ve yaşımdan dolayı direkt tup bebeğe yonlendirdi.
E biz şoktayız cevremizde kimse yok bende ozellere pek guvenmeyen biri olarak araştırmalarım sonucu Zeynep kamile gittik, gitmeden bulunduğumuz ilde bazı gec cıkan testleri yaptırdık ailelerimiz İstanbul da onların yanında kaldık ve cok hızlı bir şekilde rapor cıkardık bize şu ay başlayabiliriz dediler ve biz hic hazırlık yapmadan direk adetin ikinci gunu başladık tedaviye, benim 2 adet arası kısa, 13 gunde yumurtam toplandı eşim yumurta toplamada spermini verdi 3 gun sonra geldik transfer icin 7 yumurta toplanmıştı hic dollenme olmamış şok. Gun aldık 2. Deneme icin Donduk geriye evimize
2. Denemeyi de aynı yerde yaptık bu sefer araştırdığım kadarı ile eşime keciboynuzu suyu icirdim. Kendimde kuru incir. Surec aynı ilerledi 9 yumurta toplandı 3. Gune 4 yumurta kaldı 2 tane yuklediler sonuc negatif. Soruyorum hastaneye neden boyle diye, denemeniz lazım sadece diyorlar, yine gun aldık 3 uncu deneme icin evimize donduk.
Bu sefer taktım ben dollenme oluyor doktorlara gore yumurta sayım iyi yaşıma gore kalitelide (toplanan yumurtanın %80 i dolleniyorsa sonradan devam etmese bile yumurtanın kaliteli olduğunu gosteriyormuş ) yaşıma ve amh sayıma rağmen olumlu soylenenler. Rahmime baktırayım dedim histeroskopi yaptırdım rahim filmim temiz olduğu halde yoğun yapışıklık cıktı. Eşimde uroloji bolumune gitti tek yonde varikosel cıktı. Nasılsa tup bebek diye eşim varikosel tedavisi olmadı, başladık 3. Denemeye yine 9 yumurta 4 3. Gun embriyosu 2 tane embriyo transferi 12 gun sonra negatif ve eve donduk.
Bu arada kadının yaşı 35 ustu amh ta duşukse 2 Aşılama olmadan direk tup bebeğe yonlendiriyorlar ve transferde talebimiz halinde 2 embriyo yukluyorlar.
Bir sure ara verip dinlendik , sonra Androloji Doktoru bulup gittik eşimde hareket sorunu ve cift taraflı varikosel cıkınca ameliyat olmasına karar verdik ameliyatını oldu ve biz kendimize 1 yıl sure verdik araya pandemi girdi.
4. Denemeyi ozel bir hastanede yapmaya karar verdik şişli Memorial ’a karar kaldık erkekte de iyi olduğu icin. Tedaviye başlamadan tamamen buradaki herkesin tavsiyelerini alarak genetik, pıhtılaşma, colyak , kan testlerini eşimin sperm morfolojisini DNA hasarını oksidatif stres testini yaptırdık. Hic bir doktorun onerisi olmadan kendimiz genetik bolumune dahiliye ye ozel laboratuvar lara gidip yaptırdık. Eşimin morfolojisi %1 %72 bozuk sperm şekli cıktı.
Hastane ile goruşup sperm ve yumurta oluşma suresini oğrenerek kendimize takviyeler aldım. Eşime keciboynuzu ozu, evicap, kestane balı, proxed plus, havuc suyu, haftada iki kez nohut yemeği alkol ve sigara 4 ay kullanmadı. Ben kuru incir, folik acid , quenzim Q10 , d vitamini duşuk değerim,arı sutu, kestane balı, evicap eşimde icsin diye, kullandım. Gelecekken covid oldu eşim 2 ay daha devam ettik takviyelere. Sonra 4. Tedaviye başladık.
4. Tedavi şişli memorial da oldu. 11 yumurta 10 tanesi olgun 7 tanesi dollendi 5. Gun 2 kalite 2 embriyo 6. Gun 3 kalite 1. Embriyo donduruldu. 2 ay sonra histeroskopi oldum cizik atıldı( cizik %2 tutunma şansını artırıyor ) rahmimde yapışıklık var mı yada başka bir sorun onun icin oldum. Sonraki adetimde transfer icin ilacsız hazırlandım, transfer oncesi antibiyotik 2 tane, progesteron iğne ve lutinus fitil kullandım. 2 tane 5. Gun embriyoları 2. Kalite transfer oldum.transfer sonrası 9. Gun beta hcg değerim 15 cıktı 11. Gun 9 cıktı kimyasal gebelik 13. Gun duşmeye başladı kanama ile birlikte embriyolar. Ama hamile kalabildiğimi oğrendim . Tup bebekse genelde Kimyasal gebelikte problem dollenme sırasında embriyonun genetiğinin bozulması imiş ( rahimde tupte enfeksiyonlar,vitamin mineral eksikleri , ic organlar ve rahimde yapışıklıklar ) kadınların %80 inin başına geliyormuş.
Son 1 embriyom var 3. Kalite 6. Gun embriyosu vitamin ve mineral değerlerime baktırıp, laparoskopi yaptırıp transfer ettirmek istiyorum.
Cok uzun oldu ama ben cok araştırdım birine umarım faydam dokunur diye detaylı yazdım.lutfen once tum testlerinizi yaptırın maddi durumunuz musaitse iyi bir laboratuvar ı olan bir merkez bulun coğu kişi kadın dese de erkek daha cok onemli, kadınların doğum anında yumurta oluştuğu icin maalesef genetiğini duzeltemiyorsunuz ama erkekler icin biraz takviye kullanın o kadar zor ki bu surec Rabbim isteyen herkese mucizelerinden nasip etsin
4 tup bebek denemesi ve yaptıklarımız
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- 4 tup bebek denemesi ve yaptıklarımız