bu konuyu ankara etlik zubeyde hanım kadın hastalıkları eğitim ve araştırma hastanesi ile ilgili yeterli bilgilere sahip konu bulamadığım icin actım.
Benim icin şimdi bu konu hem gunluğum hemde tedaviyle ilgili paylaşımları icericek.
İnşallah paylaşımlarımız Allahın izniyle birbirimize yardımcı olmak icin vesile olur.
Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın.
Allah hepimizi evlatlarımıza tez vakitte hayırlısıyla kavuştursun inşallah.
Evet arkadaşlar ben darkgirl
Benim tum genel muayenelerim iyi cıktı.
Bekle yaşın genc cocuğun olur dediler.
Sonra eşim sperm tahlili verdi.
Sonucları iyi cıktı.
Daha sonra Kaan aydosa gittik eşimin sonucları yeterliymiş doğal yolla olması icin bi 6 ay daha beklendi.
Yine nasip olmadı hic bir gebelik.
Kaan aydos tedavisini bıraktık.
Sne oldu 2017 kasım sebebsiz infertilite teşhisi ile ilk raporlu aşılama yaptırdık.
Nasip olmadı ilk aşılamamız tutmadı.
Tup bebek tedavi aşamalarımız

~14 şubat sevgililer gununde tup bebek tedavisi icin ilk muayene etlik zubeyde hanımda 26 nolu tup bebek muayene odasında.
~Adetin 2.gunu gidiyorsunuz.Vajinal muayene ve gecmişdeki tum tahlillerinize bakılıyor.
~Sonra eğer rapor şartlarını taşıyıp tup bebek tedavisi olacağınıza karar verilince.
~Aynı gun icinde Hem tup bebek bolumunden verilen kan tahlili ve sonrası dahiliyeye barkod alınıp dahiliyeden verilen kan tahlilleri icin kan verme odasına gidiyorsunuz.
~Sanırım 5 -6 tup kan verdiğimi hatırlıyorum.
~Sonrasında ekg odasına ve diğer ana binaya akciğer grafisi icin rontgen bolumune geciyorsunuz.
~Oğleden onceye yetişirse sonuclarınız tekrar sonuc barkodu alıp dahiliyede sonucları alıp hem dahiliye hemde yan odası anestezi bolumu kendi goruşlerini size verilen kağıtlara yazıp imzalanıyor.
~Oğlen 1.30 da ana binada tup bebek bolumundeki konsey icin sıra bekliyorsunuz.
~Prof.dr Serdar hoca beraberindeki doktorlar size sorular sorup gecmiş ve yeni yaptırdığınız tahlillerinize ve 26 nolu tup bebekdeki muayene durumunuza gore tedavi şeklinize ve ilac dozunuz belirleniyor.
~Rapor evraklarını tamamlayıp getireceğiniz gun tarihi veriliyor.
~Kısa protokolse hemen o ay ki gittiğiniz adetinizle iğnelerle yumurtalar buyutulmeye başlanıyor.
~Uzun protokolse once yasmin doğum kontrol hapına başlanıyor.histereskopi yapılıyor.Adetin 17.gununde lucrin 5mg koldan iğnelerime başladım.Şuan hala mart adet donemim başlayana kadar vurmaya devam edeceğim.
~Ta ki adetimin 2.gunude dahil sonra raporumdaki aldığım 4 kutu gonalf 900 hazır iğnemi gobekden vurmaya başlıcam.
~Şuana kadarki surec hakkında bilgilerim bunlar.Arkadaşlar hepimiz kader ortağız elimden geldiğince yardımcı olmaya calışıcam bildiğim kadarıyla sorularınızı sorun mutlaka .Ve bende siz tecrubeli tup bebek annelerimiz varsa bu konuyu okuyan sizlerede cok sorum var bana ve tum arkadaşlara yardımcı olurmusunuz