Merhabalar hanımlar. Istanbulda ozel bir klinikte tup bebek tedavisi gorduk. Tedavi sebebimiz eşimde sperm miktar azlığı ve olanlarda da ciddi anlamda morfolojik bozukluktu. 18 yumurta dollendi. Ilk uc gune 12 embriyo ilerledi ancak 5. Ve 6. Gune 3 embriyo kalabildi. Bu firenin 3. Gunden sonra cok olmasını doktorumuz sperma bağladı. Neyse 3 embriyodan biri transfer oldu. ilkinde embriyo tutunamadı, en kalitelisiydi ancak benim vucudumun embriyo ile ilk karşılaşması olduğu icin olduğunu sanıyorum bu tutunamamanın. Vucut embriyo ile ilk kez karşılaşınca onu yabancı bir madde olarak algılayıp hastalık var sayıp yok etmek icin cabalarmış hucreler aracılığı ile. Araştırmalarım sonucu karşılaştım bu konuya. Neyse ikinci transferde dondurulmuş 2 embriyomuz vardı. Doktorumuz birini duşuk kalitede gorduğu icin ikisini de transfer etmeyi uygun buldu. Keza sonuc olarak biri tutunabildi. Gebelik normal seyretti kalp atışını duyduk 7. Haftada. Ancak 9. Haftada kalbi durdu ve ben 2 gun sonrasında rutin kontrole gidince bebeğimin kalbinin durduğunu oğrendim. Giresunda yaşıyoruz ve doktorum Allah ondan razı olsun beni kırıp uzmeden nasıl acıklayacağını bilemedi. Sonuc olarak ertesi gun alındı kıymetlim. Bu gun 9. Gun bitti. Patoloji sonucunu almadık henuz. Kafamda deli sorular. Neden oldu ne ters gitti,tamamen ilahi bir şey mi hani bebek hasta idi ki doktorum bunu cok yuksek ihtimal olarak soyledi. Yani vucut doğal eleme yapar ve bebeği hasta ise istemez bazen dedi. Bir de pıhtılaşma ya da genetik testleri onerdi ama sonucu alalım once bi dedi patoloji icin. Bilgisi olanlar ya da boyle acı bir tecrube yaşayanlar paylaşırsa cok sevinirim. Rabbime teslimiyetim sonsuz,biliyorum ki meleğimiz bize şefaatci olacak. Ancak onca caba,emek,zaman heba oldu. En kısa zamanda toparlanıp tekrar gitmek istiyorum ancak tekrar boyle bi acıyı yaşamak istemiyorum. Korkuyorum. Bilgi paylaşımı yaparsanız cok sevinirim.