Herkese merhaba guzel anne adayları,

Bundan 3 yıl once başladık cocuk calışmalarına, 8 ay sonra gelen bir gebelik sevinci ve kalp atışı durmasına bağlı kurtaj. Kelimenin kendisi bile kabus gibi zaten. Doktorum kurtaj sonrası bir kac ay ara verip devam edebilirsiniz demişti ki oyle de oldu. 5-6 ay daha deneyip olmayınca bir sorun olduğunu anladık ama doktorlar kurtaj sonrası kısırlık tedavisi icin 1 yılı doldurmanız gerek diyip gonderdiler. Biz de artık cocuğumuz olmuyor deyip başka doktorlara gidip testlerimizi yaptırdık. ve eşimin sperm testi sonucu cok kotuydu.

Total Sperm 8 milyon
konsantrasyon 1 milyon
ileri hız (a) %5
orta ileri hız (b) % 10
morfoloji %2

ayrıca sağ ve solda 2,8 mm boyutunda varikosel.

başladık araştırmalara, bu yolda bizi en cok hataya duşuren varikosel sizin değerlerinizi etkileyecek bir buyuklukte değil diyen doktorumuzdu. ona guvendik ve verdiği ilacları kullanmaya arada kurler uygulamaya devam ettik aradan 6 ay gecti ama sperm değerlerinde değişen hic birşey olmuyordu. biraz artsa biraz azalıyordu. Sonuc alamayınca instagramdan Tansel hocaya mesaj attık bize yonlendirme yapmasını istedik ki her sorumuza ayrıntılı cevap verdi ve varikosel uzerinde durmamızı değerlerimizi etkilemiş olabileceğini soyledi. doktorumuzu değiştirdik o da tansel bey ile aynı fikirdeydi ama ameliyatın mikrocerrahi ile yapılması gerekti ve bulunduğumuz şehirde mikrocerrahi yontemi yoktu. yakın bir şehirden ameliyat tarihi aldık ve beklemeye başladık. bu sure icinde de kurlere ve ilaclara devam ediyorduk.

ameliyat oncesi sprem değerlerimiz duzelmeye de başlamıştı ama artık yorulmuştuk.

Total Sperm 25 milyon
konsantrasyon 8 milyon
ileri hız (a) %5
orta ileri hız (b) % 5
morfoloji %2
(değerleri bu kadar duzelten N Neclaaa12 arkadaşımızın hazırladığı kurdu bu arada )

ameliyat tarihini beklerken korona sureci bizi de etkiledi hastane pandemi hastanesi olduğu icin iptal edilmişti tum ameliyatlar. Sonuc yine husran.. kendimizi toparladık ve hemen memlekette ozel hastanede calışan bir arkadaşımızı aradık. tanıdığım ve guvendiğim bir doktor var hemen goruşelim dedi. doktor ile telefonda goruştuk bizi iyice dinledi ve muayene edelim karar verelim dedi. o gun hemen yola cıktık ve bir sonraki gun ameliyatımızı olduk. ameliyattan sonra cok kısa surede sonuc beklemeyin en az 6 ay gecmesi gerek duzelme icin dedi doktorumuz bunu da kabullendik. ama artık sıfırdan başlayacaktık. ve oyle de yaptık.

doğal beslenmeye, diyet yapmaya karar verdik.
once diyetimize hic ekmek yememekle başladık. sonra hurma detoksu yaptık. eşim ve ben 5 kg verdik

eşim her gun,
*zeytinyağında bekletilmiş kuru incir
*bal polen propolis karışımı (ginseng macunu)
*ceviz ve
*promotil men kullandı.

kendimizi sıkmadan cocuk fikrini aklımızdan cıkaracak şeylere başlamıştık. doğa yuruyuşu, bisiklet,voleybol.. takılıyorduk ve ben bi gun duşup ayağımı sakatladım. ameliyat dedi doktorlar yoksa bu şekilde ileride zorluk cekersin. ameliyata karar verdik yine gunumuzu bekliyoruz. aklıma duştu birden ''Ya hamileysem'' ameliyat bebeği etkilemez mi ki adetime bir kac gun vardı .. erken gebelik testinde sadece benim gorduğum bir ikinci cizgi ile HAMİLE olduğumu oğrendim.. inanılmazdı ve mucizeydi. varikosel ameliyatından tam 70 gun sonra hamileydim,Şukurler olsun

merakımızdan eşim yeniden test verdi sonuc pek ic acıcı değildi ama sonu guzeldi.

Total Sperm 30 milyon
konsantrasyon 10 milyon
ileri hız (a) %15
orta ileri hız (b) %20
morfoloji %5

şimdi bize fayda eden
ameliyat mı, ilac mı, kurler mi,hurma mı bilemedim, İnandığım birşey var Rabbim Ol desin yeter ki. Demem o ki dua etmeyi inanmayı asla bırakmayın...coğu zaman insan umutsuzluğa kapılıyor ama dua insanı yeniden uyandırıyor.

eğer yapacağım birşey olursa benimle benzer surecleri yaşayanlar icin yardımcı olmak isterim..

umarım hikayem sizi sıkmamıştır.

HER ZAMAN DUALARIMDASINIZ