Selamlar kızlar, uzun zamandır forumdayım, tup bebekle ilgili konularda elimden geldiğince destek verdim, yazdım ama tek tek zor oluyor, ve bende hem kendi başımdan gecenleri anlatayım dedim, kısa tutmaya calışıcam canımlar.
Bilenler bilir, 7 yıllık evliyken tup bebek tedavisi gormeye başladık. Tum tedavilerden ust uste başarısız sonuc aldık. Ben cok kalabalık ailede buyuyen, kalabalıktan, eş dostlu cocuklu ortamları seven cok evcimen bir tipim. Bu yuzden inancımı kaybetmedim, bu yoldan donmedim. Hep olumlu sonuc duyacağım gun icin cabaladım, zmana zaman ipler koptu kopacak dediğimiz noktalara gelsekte ne birbirimizden ne umudumuzdan vazgecmedik. Her seferinde başarısız sonuc aldık... 4 kez farklı yerlerde olumsuz tup bebek deneyimimden sonra İstanbul'a geldik (o zamanlar Ankara'da yaşıyorduk eşimin işi nedeniyle) Burada Fertijin'e gittik, Seval Hanım'ı ozaman bir sabah programında gormuştum, tesaduf ya. İcim ısınıverdi, gittik caldık kapısını. Burada daha once bana uygulanmayan tetkitler uygulandı, ilgi, alaka anlatmıyorum. Tum hayallerim yıkılmaya başlamışken Seval Hanım'ın guleryuzu, tatlı dili umut oldu bana. Nitekim, Polikistik over tanısı aldım, ayrıca uc ay boyunca ayda bir lenfosit aşısı yaptırdım. Arından tup bebek tedavisine başladık. PGD IMSI tekniği, mikroenjeksiyon tipi tup bebek, lazerle tomurcuklanma ve blastokist transferlerim yapıldı. İlk uygulamadan ikiz gebelik haberim geldi ve biz o gunu mutluluktan delirmiş, kudurmuş gibi gecirdik. Dunyalar ayağıma serildi sanki, bu anı olsem unutmam.
Gebelik haberimden sonra dorduncu lenfositimi oldum, bebeklerimin dunyalar tatlımlarının kalp atışlarını duyduktan sonrada beşinci aşım yapılarak gebelik takibim aynı merkezde yapılmaya devam edildi. Yıllar ardından, hayal kırıklıkları, sinir krizleri, neredeyse ayrılma aşaması, yıkılıp yıkılıp tekrar kurduğum umutlarım once Allah sonra Seval hanım ve ekibinin sayesinde en sonunda hayalini kurduğum kalabalık, mutlu ailenin tadına vardım. Son olarak, ilerde bir kez daha bu guzel duyguyu yaşamak icin fazla embriyolarıda freezing yontemi ile saklatıyoruz. Allah dileyen herkese, bu guzel gunun de vesilesiyle nasip eder umarım ) pes etmeyin, hayallerinizden 1 gun bile vazgecmeyin, ağlasanız, mahvolsanız da doğru adresi bulana kadar bırakmayın. Hepinizi opuyorum