Merhabalar,size Ankara Medikana ,Hastanesi Prof. Sevtap Hamdemir'e doğru uzanan tup bebek seruvenimden bahsetmek istiyorum.12 yıllık evliyim 2 aşılama sonucum negatifti.Araştırma hastanesine gidip daha kapsamlı tedavi gormek istedim. Rahim filmim, histeroskopim yapıldı sorunsuz,amh ve hormon değerlerim iyiydi.sperm ileri hareketlilikte sorunumuz vardı.Bulunduğum şehirde araştırma hastanesinde tup bebek yapılamadığı icin beni Ankara Medikanaya yonlendirdiler goruş almak icin oraya gittim.Bana 10.000 Tl tup bebek ile 2500 Tl dondurma ucreti verdiler adette gelmek uzere anlaştık.
Adet olmaya yakın covid oldum,karantinam bitti ertesi gun adetimin 2. gunuydu ve tedaviyi ertelemeyelim dediler ve ben Sevtap Hamdemir in kliniğine gittim.İlk goruşmemizdi.Muayene oldum sonuclarımı değerlendirdi,hemen anlaşmalı olduğu eczaneden ilaclarım geldi ilk iğnemi orda vuruldum ve tedavi başladı.2 Gunde bi kontrole gittim,bazen yarında gel dedi surekli beni kontrole cağırdı bazen peş peşe.3 saatlik yoldan geldiğimi bile bile.İlk tup bebek acemiliği demekki boyle oluyor herşey diye her cağırdıklarında itirazsız gittim.Bana asla yumurta sayımı veya capı hakkında bilgi verilmedi.sistem şoyle işliyor sabah 10 da kan veriyorsunuz akşam 4-5-6 bazen 7 doktor hanım ne zmana musaitse gidip ultrosona giriyorsunuz.
toplama zamanım geldiğinde MEdikanaya cağırıldım ve benden 5500 Tl daha ucret istendi.Dondurulmuş embriyo transferinde karar kılmış doktorum.Taze transfr olsaydım 10.000 yeteriydi.Toplama olduğumda 14 yumurtamın toplandığını 12 tanesinin uygun oldugunu soylediler,doktorum toplama sonras bana bilgi vermek icin gelmedi yanıma Benide cağırmadı odasına.Yoktu cunku.dondurulmuş transferi olacağım belli olmasına rağmen biz arayana kadar estrofem ve fitil kullanmaya devam edin dediler,toplama sonrası serum antibiotik ağrı kesici hic birşey verilmedi.
Ertesi gun arandığımda 12 yumurtanında dollendiğini soylediler.3. Gun arandığımda 3 tane dondurduklarını soylediler.5. gun arandığımda ise elimizde dondruurlmuştan başka kalmadı dediler.Bu benım icin tam bi fiyaskoydu.Şoktan sonra olabilir gozuyle baktım.yaşanabilir boyle şeyler herkesin başına geliyor.İlacları bıraktım ve adet olmayı bekledim.O sırada hastalandım ve acillik oldum enfeksiyon cıktı 3 gun hastanede yattım.
Adet olduğumda kontrole gittim,daha hazır değilsin obur adet başlayalım dediler.Transfer gunum geldi ve ben transfer oldum.3 embriyoyuda transfer ettiler icerde hic kalmadı.Doktor embriyolar 1. kalite dedi,embriyoloh Orta kalite olduğuu soyledi.Birbirlerinden habersizlerdi.Transfer sonrası doktorum yanıma gelmedi bilgi vermedi yine yoktu.
Transferin 10. gunu kan verdim meraktan beta değerim 33 cıktı.Hemşireye attım sevindiler 2 gun sonra tekrar verdim fakat bu değer benım hic icime sinmedi.12. gun verdiğim kan değeri 24 oldu.Hemşireme attım cunku doktor hanım tenezzuledip iletişime girmiyor.Değeriniz duşmuş ama az duşmuş,14. gun tekrar kan verin ona gore karar verelim dediler bana.dondurulmuş embriyolarda olabilirmiş.Tum guvenim kırıldı,emeğim param herşeyim gitti.Yarın 14. gun kan vericem ben bile farkıdayım kimyasal gebelik.Doktrum farkında değil prof. kadın.Hala ilac kullanıyorum.
Kendini embriyolog zanneden personelin embriyolar hakkında yorumları zaten dehşet iceriyordu.Asla ve asla tavsiye etmiyorum.Hicbir sorumun cevabını bulamadım.negatif olmasaydımda bu yazıyı yazacaktım emin olun.Dollenen 12 yumurtamdan 3. gune sadece 3 tanesinin gelmesi bunlarında tutmamış olması,kan değerlerime baktığımda tamamen lab hatası olarak yorumluyorm.
Tup Bebek Merkezleri Ankara Medikana Tup Bebek Fiyaskosu
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup Bebek Merkezleri Ankara Medikana Tup Bebek Fiyaskosu