Merhaba, kadınlar. Oncelikle yazı hatalarım icin ozurlu sayın beni, Azerbaycandan yazıyorum.
Ben 4 yıla yakındır evliyim. Cocuk istememize rağmen olmayınca doktora baş vurduk, ilk ben muayene olundum, tedavisi ağır bir kac hastalık tanısı koyuldu. Daha sonra hastane değiştirtik, cocuk icin engel teşkil eden hic bir sorunum yokmuş. Eşimde prostat sorunundan kaynaklı sperm problemi cıktı. Sonra yine doktor ve hastane değiştirdik, kotroller, boru filmi filan yapıldı. Sorun yoktu.
Hic hamile kalmadım, eşimde ileri haraketli sperm sayısı duşuk, tedavilerle yukselmeyince aşılama yaptırmaya karar verdik. Adetin 3cu gunu UZM muayene yaptık, 5 gun, gunde iki kez kullanmak icin doktor Femara 2,5 mg tableti verdi. 5 gun ardınca tekrar UZM oldum, 3-4 tane yumurta yeterli olcuye ulaşmıştı. Daha sonra doktor 3 gun Menapur 75 iğne verdi. İğneleri yaptık, tekrar muayenede sol yumurtalıkta gelişim ilerlememiş, yalnız sağ yumurtalıkta 1 tane yumurta 18-19 mme ulaşmış dedi. 1 gun hic bir ilac vermedi. 28 mayısta gece 00:00 da yapmam icin Xorionik Qonodrotropin 10 000 iğne verdi. Onceki ilac ve iğneler de bulantı yapardı, amma son yazdığım bana yan etki yaptı. Enjeksiyon yerinde alerji, şişlik, bacağımı popomu haraket ettiremiyordum, o gece uyuyamadım. Yarın oğleden sonra tansiyon duştu, aynı zamanda baş donmesi, tarifsiz baş ağrısı, yuzde ateş, aşırı mide bulantısı ve başka haller oldu.
30 mayısta yaptırtık aşılamayı, hic bir ağrı hiss etmedim. 40 dakikaya yakın hastanede dinlenib eve geldim. O gun belki de bu tedavi surecinde kendimi en iyi hiss etdiğim gundu. Evde dinlendim, sabahsı kendimi yormadan normal hayata devam etdim. Doktor vitamin takviyeleri bir kac tablet bi de Progesteron iceren ( sabah akşam kullanmak icin) vajinal mum verdi. Son yazdığım sersem gibi yapıyor, hep uyku hali var. Tansiyon problemim ve mide - bağırsak sorunu da tedavinin etkilerine karışmış durumda. Bir de tedavi sureci boyunca alt karında devam eden ağrı ve sızlar hep var. Doktor 3 kez ilişki onerdi. Artık aşılamanın 6-cı gunu.
Umarım okuyan olursa sıkılmaz. Bura kadar okuduysanız teşekkur ederim. Aşılama tedavisi olan, başarılı ve ya başarısız sonuclanan, tedavi duşunen, bu ilacları kullanan kadınlardan yorum bekliyorum. Bu zor yolları gecen her cifte bol sabır ve mujdeli haber diliyorum.