Merhabalar kızlar oncelikle bu sureci yaşamış ve yaşamakta olanlara Allah'tan sabır diliyorum. Bu sureci yaşayıp unutup kenara cekilen olmak istemediğim icin bu başlığı actım. Oncelikle kendi hikayemi kısa ozet gecip aşılama uzerine yazacağım.
Hikayem:
Uc yıllık evliliğimizin ilk yılı Bebek istemedik. Karar vermeden 6 ay once tum tahlillerim yapıldı. Hepsi super. Calışmalara başladigim ay folik asit kullanmaya başladım. 7 ay boyunca her ay gebelik testi yaptım ve hepsi negatif.. İnsan uzuluyor tabi ama cok kafaya takmamistim. Sonra eşimin tahlilleri yapıldı onun da super. Bunu gorunce doktor klomen tedavisi verdi. Kontrollerini tam yaptiramadim cunku bulunduğum yerde doktor yoktu. Ve yollar karliydi yol şartları cok kotuydu doktor yumurta takibini bu yuzden yapamadı. Neyse o ay ve sonraki iki ay klomen+femara+merional+ovitrelle kullanimimla da olmadi.. Daha sonra biraz ara verdik araya korona girdi bu sırada cok vakit kaybettik. Cunku doktorum hsg cekinmemi istiyordu. Her neyse korka korka temmuzda cekindim. Onda da hicbirsey cikmadi. 3 ay dene kesin olur dedi doktor. Uc ay gecti yine olmadı.. Bu arada cevremdeki herkes hamile kaliyor benden sonra evlenen eltim bile doğuruyor en yakın arkadaşlarım whatsapptan ultrason goruntulerini atıyor falan. Ben artık iyice depresyona girmiştim.. umudumu da kaybetmiştim. Araştırdım ve Ekim ayında başka bir doktora gorundum. Hicbir tahlil istemeden beri direk aşılama tedavisine başlatmak istedi. Onceki tahlillerim yeterli geldi. Hatta tahlilleriniz fıstık gibi niye olmuyor ki falan dedi.
Aşılama tedavi sureci
Adetin 3.gunu gonal f 450 ml den gunluk 75 ml başladık. Her gun aynı saatte dakikası dakikasına ignemi buyuk bir titizlikle yaptım. Youtubeda videoları var. Zaten doktorunuz detaylı bir şekilde anlatıyor. 6. Gun doktorumla randevum vardı. 20mm iki tane yumurtam oluşmuştu. Doktor cok guzel hemen cevap vermiş dedi. O gun gonal f dozunu 35.5 vurundum. Ve o gece ilişki olsun ertesi gun ovitrelle vurun dedi. Bir gun sonra da aşılama yapalım dedi. O sirada Eşim de cinsel perhize girdi. Neyse aşılama gunu 19ekim. Dusumu aldim kahvaltimi yaptım. Hastaneye girdik işlemleri yaptık. Fiyat merak edenler aşılama işlemi ve sperm yıkama tamamı icin 950 TL odedik. Sıra geldi eşimin spermi kutuya toplamasına. Hastanede bize bir oda verildi. Aslında cok daha iyi bir şekilde değerlendirebilir dik. Fakat biz bunu odev gibi hissettiğimiz icin değerlendiremedik. Eşim gitti tuvalete orada yapti. Neyse cıktı bana kutuyu verdi. Bi baktım icinde hicbirsey yok. Kutudakinden cok daha fazlasını yere boşalmış. Denk getirememis. Ağlamaya basladim. Herşey hazirdi. Ama spermimiz yoktu resmen. Sonra doktor esime kızdı catlatma iğnesinin suresi gecmek uzereydi ve aşılama hemen yapılmalıydı. Bizi rahatlatacak yerde daha cok strese soktular. Bir daha ornek istediler. Eşim tekrar denedi ama malesef bu sefer cok gelemedi.. yani ml olması gereken sperm CC olabildi bizde. Eşimin sperm testi 40milyon yıkamadan sonra 20 milyondu. O kadar uzulduk ama bu kadarı da yeterdi. Aşılama surecine gecildi aşılamadan once lavabo ihtiyacını gider dedi ebe bana. Bir gittim ic camaşırim kıpkırmızı kan. Ebe hemen bana goster dedi. Bakınca oo baya da fazlaymış dedi. Hemen doktoru aradı. Bişey olmaz demiş doktor sonra hemen geldi. vajinal muayene koltuğu gibi bir şeye oturdum bacaklarım havaya kaldirildi. Vajinayı gazlı bezle sildi ama baya bir kanamam vardı. Ben dedim tamam olmuycak iste herşey ustuste geldi.. neyse aşılama yapılmadan once yapılırken ve yapıldıktan sonra Ayetel Kursi ve " Rabbi hebli milledunke zurriyeten tayyibeten inneke semidduai" okudum. Araştırabilirsiniz kızlar bu surecte de cok okudum. Cok fazla acımadı aşılama esnasinda. Doktor bitti deyince bu kadar mı dedim hatta. Ebe yarım saat yatacagimi soyledi. Bı sure oylece yattım. Ayaklarım havada bir sekilde. Ayarladilar koltuğu o şekilde. Evet asilamaniz bitti artık gidebilirsiniz dediler. Progestan falan hicbirsey vermedi.sadece folik asit kullandım.
Asilamadan sonraki sure
Aşılamadan sonra gun aşırı ilişki oldu. Hayatıma devam ettim işime gittim hatta nobet tuttum gun boyu ayaktaydim . Ev işlerimi yemeğimi yaptım. Hatta aşılamanın ucuncu gunu yatılı misafirim vardı baya da ağırdi. O gun boyunca hic oturmadim surekli hizmet ettim. Neyse o gunler iyi gunlerimmis belirtiler başladi. Aşırı kaşık ağrısı. Kabızlık. Sivilcelenme. Sırt ağrısı. Goguslerde şişlik. Bacaklarım ozellikle ayakta duramıyorum titriyordu resmen Oyle boyle 13.gune geldik ve dayanamadım kan testi yaptirdim. Sonuc beta HCG 35 şukurler olsun. Sonra araştırdım herkes iki gunde bir tekrarlamayi soyluyor. Cunku riskli gebelikler olusabiliyormus. Hic bilmiyorum cunku hayatımda ilk kez beta HCG 1.2den fazla cıktı. E nabizda tahliller bolumunde 25 30 tane beta negatifim vardı. İlk defa pozitif ve kırmızı oldu şimdi iki gunde bir tahlili tekrar ediyorum. Takipteyim. Keseyi gormek icin gun sayıyorum. Bu gunleri yaşatan herşeyin asıl sahibi olan Rabbime şukurler olsun Biliyorum cok yorucu bir surec ama bunlar da bizim imtihanimiz. Belki henuz kesinleşmedi ama bukadarcik duygu bile yetti inanın oyle mutluyum ki Allah herkese yaşatsın kimseyi evlat yokluğuyla sınamasın.
Ben hemen hamile kalacağını duşunen hicbir bilgisi olmayan cahilin biriydim. Belki hala oyleyim. Bebeğim olmuyor diye ilk arama yaptigim bu platformda nereden nereye geldim, geleceğim... Burada bazıları yardım etmek icin elinden geleni yaparken bazılarının ağzından kerpetenle laf alıyoruz tabiki iyi insanlar coğunlukta cok şukur. Ama umarım ben de az da olsa size yardımcı olmusumdur. Hicbir zaman umudumuzu kaybetmeyelim. Guzel duşunelim guzel olsun arkadaşlar
Aşılama Aşılama yaptıranlara umut olsun diye🌺
Tüp Bebek0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Aşılama Aşılama yaptıranlara umut olsun diye🌺