Merhaba herkese. 2021 Temmuz ayından beri bu konular ile ilgili surekli forumu okuyorum. Ne kadar cok insan, ne kadar cok ceşit. Ve kendime soz verdim, paylaş ki seninle derdi aynı olanlara fikir olsun. Eşimde bende 34 yaşındayız. 2021 Temmuz ayında eşim cift taraflı varikosel ameliyatı oldu. Tam 6 ay değerlerinin iyileşmesini bekledim ama olmadı. Oncelikle soylemek istediğim eğer tup bebek tedavisi olabilecek noktadaysanız boşuna varikosel ameliyatına girişmeyin. Bizim icin buyuk bir zaman kaybıydı. Ocak ayında değerlerin değişmediğini gorunce, benim tum değerlerimde olması gerekenden iyi durumda olunca, daha fazla zaman kaybetmemek icin yaşadığım şehirdeki doktorları araştırdım. Kendi doktorum tup bebek tedavisi uygulamıyor. Sonucta 3 ayrı doktorla goruşup ani bir kararla 3 gun icerisinde tedaviye başladım. Eşime yaptırdığımız ameliyattan sonra verdiğimiz 2.buyuk hatada buydu. Tum bu surece gireceklere tavsiyem bol bol oğrenin, araştırın, ani kararlar vermeyin, hayırlısı olsun diyin, zamanı iyi yonetin. 10 gunluk gonalf iğnesi derken opu gunu geldi, şehrimizin en iyi merkezini sectik. Surec hakkında ne kadar cahil olduğumu şimdi duşunuyorumda, resmen aptallıktı. Opuda 12 yumurtam toplandı ve ben şok oldum cunku amh 3.9du ve beklenti en az 20-25 yumurtaydı. 7 yumurta dollendi, 4u yaşadı ve 3.gun kalan tek embriyomu transfer ettik. 15 gun sonra husran, zaten hic pozitif beklemiyordum acıkcası her şey cok sacma gelmişti. Daha sonra yine kendi doktoruma gittim ve bu işlem icin Turkiye ’nin en iyisini sordum, bana Acıbadem Maslak Bulent Tıraş veya Kıbrıs Dunya IVF hastanesini onerdi. Tamda bu esnada yolum Embriyolog İdil Bozkurtla kesişti. Ve gercekten tup bebek deneyimim o anda başladı, bu sureci en iyi yonetmenin yolu meğer bilen birilerinden gercek bilgiler ışığında destek almakmış. İdil hanım yıllardır embriyolog olarak calıştıktan sonra bu surece destek veren danışman olarak kariyerine devam etmekteydi. Kendisi bana ve eşime bir cok vitamin takviyesi ve beslenme onerilerinde bulundu. Bunları eksiksiz yerine getirdim. Tum araştırmalarım, İdil Hanımdan oğrendiklerim ve doktorumunda desteği ile Acıbadem Maslak hastanesi ile iletişime gecip reglimin 2.gunune randevu aldım. Size ne kadar profesyonel olduklarını kapıdan girdiğim anda anladım desem? 10gun boyunca Gonalf, meriofert, saizen iğnelerini uyguladım, bu surecte başlamış olduğum takviyelere devam ettim, 2 gunde bir ostrojen testi yaptırdım. Bana sorarsanız tum bu hormon değişiminde İdil hanım olmasaydı nasıl başa cıkabilirdim bilmiyorum. Opu gunu geldi, bingo, 35 yumurtam toplantı, 24 tane m2, 19dollendi ve 19 tane 3.gun embriyosu ile hic korkmadan 5.gune gittik ve tam 7 adet embriyodan biyopsi alıp dondurduk. Maddi durumunu ayarlayabilen herkese pgt yaptırmasını tavsiye ediyorum. Biraz pahalı olduğu cok doğru fakat en pahalı bedel boş yere gecen, evlat hasreti bekleyen ailelerin hisleri bence. Ve sonunda beklenen haber 7 embriyodan 4 adet sağlıklı, 2 adet az hasarlı sonucumuz var. Anladım ki bir opuyu yapan doktor ve laboratuvar her şey demekmiş, ve yine anladım ki bu surecte ki en onemli şey gercek bilgilerle aydınlanıp, korkmadan sureci gecirmekmiş. Şimdi haziran ayında transferim olacak. İdil hanımla birlikte bu seferde transfer icin hazırlanıyoruz. Sonucları yine yazacağım ama şu noktaya kadar bile farklar benim icin cok tatmin edici. Umarım herkes en kısa zamanda evladına kavuşur. Birazda olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Her turlu sorunuza destek olmaya calışacağım. Herkese muhteşem bir surec diliyorum.