Merhaba hanımlar,
Tup bebek surecimi sizlerle paylaşmak istedim. Belki birine umut olur belki birinin aklındaki sorulara cevap olur diye.
28 yaşındayım 1.5 senedir cocuk istiyorduk baktık olmuyor gerekli testler yapıldı. Oncesinden de gittim ama herşey normal denildi hep.(FSH bakıp gonderiyorlar)
Cocuk sahibi olmak isteyen herkes mutlaka amh testi yaptırmalı ve yumurta saydirmali bence erkek de sperm testi vermeli sonra dilediğiniz zaman cocuk yaparsınız inslalah. Bizler cok cahil kalmışız bilincsiz haldeyiz. Yani Dr lar ustun koru bakıyor herşeye bizde başa gelmeyince oğrenmiyoruz araştırmiyoruz.
Amh 0.4 cıktı benim sayı deseniz az. Eşimin sperm sayısı 1.5 ile 2 milyon arası ve ileri gideni yok. Dr yuzde yuz tup bebek dedi bize. Baya Dr gezdik elbette insan inanamıyor cunku.
Sonra kabullendik bunu ve tedaviye başladık 30 Mayıs 2020 ilk randevu. Dr dedi bir yumurta var
( Ocak ayında başka Dr da 6 cıkmıştı sayının aşağı inişi şok edici)
Dedi ki bunlar da yuzde seksen boş cıkıyor. Ben oraya mutlu umutlu giren ben alt ust oldum. Başlayacak mısınız dedi kafamda hala sorular var elbette elimize fiyat listesini verdiler cıktık.
Denizli Ozel sağlık hastanesi
Muayene 225
Opu işlemi 3000
Embriyo transfer işlemi 4000
Embriyo dondurma ve cozdurme 1500
Gibi rakamlar ile ocagimiza incir ağacıni da dikmiş olduk. İlac ucretlerine hic girmiyorum.
Surec cok sancılı gecti yani yumurta az olunca iki kez opu oldum ve uc embriyom oluştu.
1. opu da 1
2. Opu da 2 yumurta
( boş cıkmadılar ve dollendiler) 3. Gun donduruldular. Şehir dışındaydi hastane gidip geldim cevre baskısı parasızlık umitsizlik hepsi vardı. Eşim hep destek oldu hep pozitif oldu Allah razı olsun ondan.
Bu arada neden ozelde yaptırdık derseniz sigortamiz beş yıl doldurmadigi icin bir destek vs yoktu uni hastanelerinde ondan ozele gittik.
O surecte buraya uye oldum tup bebek ile ilgili herşeyi okudum takip ettim oğrendim. Bazen sizle uzuldum bazen sizle sevindim.
Gercekten zor cok bir surec. Anlatmadigim atladigim şeyler mutlaka vardır. Mesela rahim filmi benim cok acılı idi Denizli de Ali tuney de cektirdim oldum oldum dirildim bence anestezili cekilmeli veya cihazların son teknoloji olup olmadığı sorulmalı. Yoksa acidan bayilabilirsiniz benim gittiğim yer oyleydi. Fiyat 400 şu sanırım 2020 Ocak icin.
Sona gelelim 18 Ağustos gunu cift embriyo transferi oldum ve pozitifi gordum. Rabbim bu surecte mucadele veren sizlerinde yardımcısı olsun. Benim icin daha surec yeni başlıyor. Umarım evlatlarımi kucağıma alırım. Bizler pozitif gorsek de hep diken uzerinde olan anne adaylariyiz cunku. Duşukler kalp durmaları rabbim hepimizi muhafaza etsin. Sizlere bu yolda guc kuvvet diliyorum. Allah yar ve yardımcımiz olsun