Merhaba ben hikayemde kısaca bahsetmek istiyorum kimseyi sıkmadan.
2020 senesinde normal yolla bebek sahibi olamadığımız icin bir tup bebek merkezi ile goruşmeye gittik testler istedi. Benim amh 0,1 cıktı. Doktor aşılama yapmaya vaktin yok 1 ay sonra bile bebek sahibi olma durumun olmayabilir deyip bizi telaşlandırdı. Cok uzulduğum gunlerdi. Doktorlar o kadar cok psikolojik bunalıma sokuyorlarki telaşlandırıyorlsr. Biz hemen o ay tedaviye başladık o merkezde 2 tup bebek denemesi yaptık olumsuz. Biraz ara vermek istedik olmaz. Menepoza girebilirsin dedi bu arada yaşım o zaman 34tu . Hemen prp yaptırdık o merkezde. Sonuc yine husran. Cektiğim acılar umitsizlik cabası.
Başka merkez denemek istedik. Bahcesiye gittik Doktorum guven veriyordu. hep aynı doktorla muayene toplama hepsi aynı doktordu. Kendimi daha iyi hissettim ama tabiki olmadı yine 3 denemede orda yaptık. Histeroskopi rahim cizme derken ilaclar. Maddi olarak maddi olarakta bitmiş durumdaydık. Evlenirken aldığımız bir evimiz vardı.Tedaviler icin satmak zorunda kaldık.
En son tup bebek tedavisinde kimyasal gebelik oluştu. Sonuc yine olumsuz olduğunda sıfırı coktan tuketmiştik maddi olarak artık gucumuz yoktu.
Doktorumuz bir sonraki ay tekrar denememiz gerektiğini artık bekleme şansım olmadığını soyledi ama maddi gucumuz artık yoktu. Biz artık tedaviyi bırakmak isyoruz dedik ve cıktık.
Artık bebek sahibi olamayacağımı biliyordum. Ama ovulasyon testi hic denememiştim. Doktorlar olmaz tup bebek yapman gerek dediği icin. Gttim 50lik kutu test aldım ve olmicak nasıl olsa diye her gun saatindede testi uygulamadım. Toplamda 6 test kullandım. Bu testi kullanmam son tup bebek denememin hemen peşineydi.
Tam bir ay sonra korona aşısı olacaktım. İcime bir his doğdu evde kalan hamilelik testlerinden yaptım 2 cizgi gordum ama olamaz dedim cunku doktorlar olmaz demişti.
Hemen kan verdim gebelik gorunuyordu eşim soyledim inanmadı. bir gun sonra tekrar kan testi yaptırdık değer yukseliyordu ama bic hala inanmıyorduk 2 gun sonra bir dsha değer yukseliyor.
Allah'ıma şukurler olsun hamileydim.
Hamileliğim cok zor geciyor kanamalarım duşuk tehdidi ama şuan 8 aya kadar geldik şukur.
Ben benim gibi umitsizliğe duşurulen tup bebek anne adayları icin paylaşmak istedim. Kac yaşında olursanız olun amh kac olursa olsun hap bir umit var. Ben buna orneğim.
Son tup bebek denememden once tup bebek anneleri icin ucretsiz verilen bir mindfulness eğitimi almıştım. Bu eğitimde aynı dediklerimi aşıladılar . Her zaman umut var.
Umarım hikayem umut olur.
Tup bebek ile başlayan mutlu sonla biten surecim. Bir umut olsun diye anlatmaya karar verdim.
Tüp Bebek0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Tup bebek ile başlayan mutlu sonla biten surecim. Bir umut olsun diye anlatmaya karar verdim.