Eğer Japonya ’dan cıkan oyunlara ve aynı zamanda dovuş oyunlarına hayransanız, bir dakika durup aradığınız oyunu bulduğunuzu soylemek istiyorum. BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth ve RWBY oyunlarında karşımıza cıkan unlu karakterlerin kıyasıya dovuştuğu oyun BlazBlue Cross Tag Battle ’a bu sebepten dolayı hayran kalabilirsiniz.

Temelinde bireyselden daha cok takım oyununa dayalı bir dovuş oyunu olan BlazBlue Cross Tag Battle, eski Tekken Tag oyunlarına gorduğumuz ikili sistemin aynısını yeni oyuna getiren geliştiriciler, BlazBlue Cross Tag Battle ’ı guzel bir yapı uzerine oturtmayı başarabilmişler. Birden fazla oyunun dunyasını bir araya getiren yapımın dovuşcu listesi de bir hayli kabarık. Kendi dovuş tarzınızı ortaya koyabildiğini ve kendinize en yakın hissettiğiniz dovuşcuyu oyunun icerisinde rahatca bulabiliyorsunuz. Bu yuzden oyuna karşı herhangi bir şekilde yabancılık cekmeyeceğinizi belirtmeliyim.

BlazBlue: Cross Tag Battle inceleme​Sunum tarzı anlamında BlazBlue Cross Tag Battle ’ı, Mortal Kombat, Tekken veya Street Fighter gibi yeni nesile başarılı bir şekilde aktarılmış oyunlarla karşılaştırmayı sacma buluyorum. Zaten geliştirici ekip de kendisini NetherRealm ya da Capcom ile rakip gormediğinden bu durumu es gecebiliriz. Kendine has olmasa da diğer Japon yapımlarını ve Persona serisini andıran cizim tarzı sayesinde BlazBlue Cross Tag Battle ’ı eğer Japon oyunlarını seviyorsanız sevebilirsiniz. Ancak Japon cizim tarzından hoşlanmıyorsanız, BlazBlue Cross Tag Battle ’dan uzak durmanızı oneriyorum. Kendine has bir hikayesi olan yeni oyunda Ragna isimli dovuşcuyle hikayemize başlıyoruz. Oğrenmesi en kolay karakterlerden bir tanesi olan Ragna, hikayede neredeyse tum dovuşculer ile carpışıyor. Arayuzu chibi tarzı grafikler ile susleyen geliştiriciler, hikaye modunun yanında farklı ve diğer dovuş oyunlarında gorduğumuz klasik oyun modlarıyla oyunu suslendirmişler.

Dovuş mekanikleri ise eski arcade makinelerde gorduğumuz dovuş oyunlarına benziyor. Hali hazırda bu tarzda her sene birden fazla oyun cıkıyor. Ancak dovuşcu dengesi bakımından oyunlar maalesef kısa sure icerisinde oyuncu kaybı yaşıyor. Fakat BlazBlue Cross Tag Battle ’ın dovuşcu dengesi cok dengeli değil ancak belirli bir karakterin diğer karakterlerden ustunluğu yok. Yani iyi oynadığınız bir karakterle her turlu oyuncuyu yenebilirsiniz. Ayrıca dovuşlerde partnerinizden de yardım alabiliyorsunuz. Diğer Tag temalı dovuş oyunlarında olduğu gibi her karakterin yardım etme şekli farklı. Dovuş oyunlarının olmazsa olmazı kombo sistemi ise BlazBlue Cross Tag Battle ’da oldukca tatmin edici şekilde ayarlanmış. Ozellikle kısa menzil karakterlerle yapabileceğiniz kombonun sınırı yok. Ozel hareketlerin yanı sıra diğer BlazBlue oyunlarına benzer olarak her karakter Resonance Blaze formunda daha da gucleniyor. Belirli bir sureliğine girebildiğiniz bu formdayken karşı tarafı kolayca sıkıştırabiliyorsunuz.

Oyunun muzikleri ise BlazBlue, Persona 4 Arena, Under Night In-Birth ve RWBY oyunlarında karşımıza cıkan muziklerden oluşmakta. Arena muziklerini direkt diğer oyunlardan alan geliştiriciler, karakter muziklerini de yine oyunun karakter temalarına ait olan muziklerden almışlar. Sona geldiğimizde uygun fiyatıyla BlazBlue Cross Tag Battle ’ı eğer dovuş oyunu yokluğu cekiyorsanız ve oyunlarda Japon tarzından hoşlanıyorsanız rahatlıkla satın alabilirsiniz.