Video oyun dunyasını oyun bakımından en cok besleyen firmalardan bir tanesi olan Ubisoft, arada sırada farklı oyunlar ile karşımıza cıkarak bizleri şaşırtabiliyor. Assasin ’s Creed veya Far Cry gibi markalaşmış oyunların yanı sıra Tom Clancy's Rainbow Six Siege, For Honor veya Skull and Bones gibi surpriz AAA yapımların yanında Child of Light, Valiant Hearts veya Rayman oyunlarına benzer duşuk butceli oyunlar sayesinde Ubisoft'un marjinal sayılabilecek tarafını gorebiliyoruz. Aslında Ubisoft ’u sene bazlı olarak video oyun endustrisine en cok oyun geliştiren firma olarak da sayabiliriz. Her ne kadar geliştirdikleri tum oyunlar cok guzel olmasa da, her yeni bir markada farklı mekanikler deneyen Ubisoft ’un bu kısmını sevdiğimi soyleyebilirim.

Mesela For Honor ’ın veya Steep ’in eşsiz bir oyun olmadığını soyleyebilir misiniz? İki oyunun da yeniden oynanabilirliği oldukca duşuk olsa da, video oyun dunyasında kendilerine benzeyen oyun sayısı yok denecek kadar az durumda. Diğer bir yandan Ubisoft ’un bir oyunda ortaya koyduğu mekaniği evriltip başka bir oyuna daha yedirme stratejisi, bazen canımı sıkıyor ancak bahsedilen mekanik eğlenceli olduğunda elinizden kontrolcuyu bırakmak bile istemiyorsunuz. Şahsen For Honor ’ın dovuş mekaniklerini cok seviyorum fakat sadece o dovuş mekaniklerin ustune bir oyun yapılması fikrine hic sıcak bakmamıştım. Diğer bir yandan aynı dovuş mekaniklerini evrilterek Assasin ’s Creed: Origins ’e aktarması benim oldukca hoşuma gitmişti.

Grow Home ’un yapımcısı olan Ubisoft Reflections ’ın geliştirdiği Atomega, oldukca surpriz bir şekilde birden oyuncuların karşısına cıktı. Duyurusunun yapıldığı videodan yaklaşık 1 hafta sonra cıkan oyun, temelinde cevrimici arena bazlı bir FPS oyunu olarak karşımızda duruyor. Overwatch, Counter Strike: Global Offensive ve Paladins gibi devlerin yarıştığı cevrimici FPS super ligine adeta PTT liginden yukselmiş bir Anadolu takımı gibi giriş yapan Atomega, aynı rakipleri gibi oldukca sade ve oğrenmesi kolay oynanış dinamikleri iceriyor. Temellerinde objektif veya bir noktayı ele gecirme odaklı olan ve takım calışmasının gerekli olduğu cevrimici FPS oyunlarının aksine Atomega, oldukca kişisel yeteneklere dayanan dıştan sadece ama icine girdiğinizde derin sayılabilecek mekaniklere sahip bir oyun.

Oyuna başladığınız ilk andan itibaren yonettiğiniz kup karakterin gelişimine şahit oluyorsunuz. Aynı tarayıcı uzerinden oynanan agar.io oyununda olduğu gibi haritada yer alan nesneleri toplayarak karakterinizi buyutmek zorundasınız. Ancak oyunun oldukca inişli ve cıkışlı bir yapısının olduğunu belirtmek istiyorum. Farmlamak olarak tabir edebileceğimiz bir surec icerisinden sonra haritada yer alan kupleri hızla toplayıp form değiştirdiğinizde fazla hasar atabiliyorsunuz. Fakat olduğunuz andan itibaren topladığınız tum kupler kayboluyor ve anında tek bir kup olarak oyuna yeni baştan başlıyorsunuz. Oyunu dikkatlice oynayıp son forma geldiğinizde oldukca guclu hissettiğiniz anlar olabiliyor. Bu arada Atomega ’da buyumek size artılar kazandırsa da, hacminiz buyuduğu icin diğer oyuncuların hedefi olmaktan kacamıyorsunuz. Yani oyunda buyuk ve kucuk kalmak arasında ince bir denge var.

Oyunda birden fazla oyuncunun hedefi olduğunuzda kupleri kaybetmek istemiyorsanız Q tuşuna basıp bir alt forma gecerek oyuna devam edebilirsiniz. Aynı zamanda harita uzerinde random bir şekilde ortaya cıkan guclendirmeler sayesinde karakteriniz farklı farklı gucler kazanabiliyor. Hızlı koşmak, fazla hasar vermek veya kendinizi hızlı iyileştirmek bunlardan bazıları. Oyunun en buyuk eksik tarafı ise tek bir harita ve tek bir oyun moduna sahip olması olmuş. Cevrimici bir FPS oyununa tek bir haritayı gectim, tek bir oyun modu koyma fikri acaba hangi geliştiricinin aklıma gelmiş oldukca merak ediyorum. Oyunu 1 - 2 saat oynadıktan sonra kısa bir surede sıkılabiliyorsunuz. Kendini tekrar eden oynanış yapısı ve iceriğin azlığı oldukca can sıkıcı bir durum olmuş. Atomega ’yı turu sevenlere onermek isterdim ama şahsen harcanılan zamana değmeyecek bir oyun olmuş. Oyun sadece PC ’ye ozel olarak satılıyor. Steam uzerinden 35 TL gibi bir fiyata satın alabilirsiniz. Ancak tekrar uyarıyorum, cevrimici FPS turune ozel bir ilginiz var ve sadece 1 - 2 saatlik bir eğlence arıyorsanız Atomega ’yı tercih listenize ekleyebilirsiniz.