BAYKAR acıklamasına gore, Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde yurutulen proje kapsamında, BAYKAR tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA kabiliyetlerini adım adım geliştiriyor.
Bayraktar AKINCI TİHA, Corlu'da devam eden tasarım doğrulama faaliyetleri kapsamında SSB ile kullanıcı kuvvetlere ait resmi heyetlerin huzurunda yaptığı ucuşta 3000 libre (1.360 kilogram) faydalı yukle havalandı.
Kalkış ağırlığı 6 tonu (6.049 kilogram) gecen AKINCI, tam yuke yakın faydalı yuk ile guclu bir performans sergileyerek 30 bin feet (9 bin 144 metre) irtifaya kadar yukseldi.
9 Temmuz'da gercekleşen ucuşta govde altında TUBİTAK SAGE tarafından yerli olarak geliştirilen NEB (Nufuz Edici Bomba) ile havalanan AKINCI, bu ucuşta 13 saat 24 dakika havada kaldı.
Bayraktar AKINCI, 8 Temmuz'da gercekleştirdiği 25 saat 46 dakika suren ucuşta, 38 bin 39 feet (11 bin 594 metre) yuksekliğe cıkarak Turk havacılık tarihinin irtifa rekorunu kırmıştı.
Bugune kadar test ve eğitim ucuşlarında 874 sorti yapan AKINCI, 5 Temmuz'da gercekleştirilen atış testinde ise Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen harp başlıklı muhimmatlar MAM-C, MAM-L ve MAM-T ile hedefleri tam isabetle vurdu.
TİHA 1.360 Kilogram Yukle 13 saat 24 Dakika Uctu
Otomobil Forumları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- TİHA 1.360 Kilogram Yukle 13 saat 24 Dakika Uctu
-
12-09-2022, 09:27:44