Hayati bir oneme sahip olan ilk yardım kavramı, ozellikle toplum sağlığı acısından mutlaka oğrenilmelidir. İlk ve acil yardım nedir ve ilk mudahale nasıl yapılmalıdır gibi sorular da, ilk yardım hakkında bilgi edinmek isteyenler tarafından sıklıkla araştırılmaktadır. Peki ilk yardım nasıl yapılır? İşte ilk yardıma dair bilinmesi gereken her şey…
Gunluk hayatta hemen hepimiz kaza ya da beklenmedik ani sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliriz. Boyle zamanlarda ise yapılması gereken mudahale oncesinde, gozlemlenebilir bir tehlikenin olmaması buyuk olcude onem taşır. Herhangi bir tehlikenin olmadığından emin olduğumuzda ise yaralı veya hasta kişinin yanına giderek, omuzlarından sarsmak ve yavaşca seslenmek gerekir.
Yaralının, herhangi bir tepki ya da yanıt vermemesi durumunda sert bir zemin uzerine sırt ustu yatırılması, tepki vermesi halinde ise bulunduğu pozisyonda sabit tutulması gerekir. Bu surecte ozellikle de kişinin yanıt verebiliyorsa, kendisine soru sorarak problemi anlayabilmek ve bu zaman kaybetmeden ambulans cağırmak, cok daha faydalı olacaktır. Yanıt alamama durumunda ise ilk yardım eğitimi almış birisi mutlaka gerekli mudahaleleri uygulamalıdır.
İlk Yardım Nasıl Yapılır?
Araç İşlemleri0 Mesaj
●6 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumu
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- İlk Yardım Nasıl Yapılır?
-
12-09-2022, 01:53:25