Hasarlı Aracları Kimler Alır?
Araç İşlemleri0 Mesaj
●11 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Otomobil Forumu
- Otomobil Forumları
- Araç İşlemleri
- Hasarlı Aracları Kimler Alır?
-
12-09-2022, 01:48:38Biliyorsunuz artık arac almak iyice zorlaşmaya başladı. Dizel motorlu, orta donanımlı kucuk sınıf bir otomobilin fiyatı bile 100 bin TL sınırına dayandı. Doğal olarak ikinci eller de sıfırlara paralel olarak yukseliyor. Size şoyle soyleyeyim, benim de bir internet sitem var, okuyuculardan biri bir habere tıklamış ve bana mail atmış, fiyatlar yanlış diye. Hemen kontrol ettim, bir ay evvel yazdığım haberdeki fiyatlar nasıl bu kadar yanlış olabilir diye. Evet, okuyucu haklıydı. Ustelik o model, bir ayda motor seceneğine gore 10-20 bin TL zamlanmıştı. Beş yıldır kendi internet sitemi ve e-dergimi yapıyorum, 1996 ’dan beri otomobil dergiciliğindeyim ilk kez boyle bir şeye rastladım. Evet, mesleğe başladığım ilk yıllarda calıştığım haftalık dergide surekli fiyat kitapcığını guncellerdik ama ozellikle 2000 ’li yıllardan sonra fiyatlar stabil hale gelmeye başlamıştı. Hatta 2010 ’lardan sonra aylarca zamlanmayan modeller vardı. Bunları neden yazıyorum? Hasarlı aracla ne ilgisi var? Şu ilgisi var, artık iyi bir otomobile binebilmek icin bazı alternatifleri araştırmaya başlamamız gerekiyor. Başlığımızdaki soruya yanıt vererek başlayım: Hasarlı aracları kimler alır? Oncelikle bu tip aracların ticaretini yapanlar var. Hasarlı aracları olduğu şekilde alıp-satıyorlar. Ya da parcalarına ayırarak yedek parca ticareti yapıyorlar. Bazıları da bu tip aracları toplayıp, yurur hale getirdikten sonra satıyorlar. Bu insanların amacı o otomobile ya da araca binmek değil, tamamen ticaret odaklılar. Tabii her meslekte olduğu gibi bu işi iyi yapan da var yapmayan da. İyi niyetli olan da var kotu niyetli olan da… Mesela size arac hasar kayıtlı diye ucuza satıyor ama cok kotu toplanmış. Bunlara dikkat etmek lazım tabii ki. Aksine hasarlı bir aracı neredeyse fabrikadan cıkmış gibi toplayanlar da var. Dediğim gibi her iş boyledir, işini iyi yapanı bulmak alıcının gorevi. Bircok yazımda belirttim, otomobil sizin ve sevdiklerinizin guvenliğinde cok onemli olan bir eşya. Tabii bunu ulaşım aracı olarak gorenlere soyluyorum, bana kalırsa eşya değil, otomobil ne anlama gelir onu başka bir yazıda irdeleriz.