Turkiye'nin ilk yerli otomobili TOGG'un uretileceği fabrikanın temeli Bursa'nın Gemlik ilcesinde Hara Bolgesi ’nde bulunan TSK ’ya ait arazide, 18 Temmuz ’da atıldı.
Turkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yeni yatırım olarak inşa edilecek tesisin ongorulen toplam tutarının ise 22 milyar lira olacağı belirtildi.
EV VE ARSA FİYATLARI 10 KATINA CIKTIYıllık 175 bin aracın uretileceği tesisin inşaatında 2 bin kişinin calışacağı, 2032 yılına kadar da fabrikada 4 bin 323 kişinin istihdam edilmesi ongoruluyor. Fabrikanın kurulacağı alana komşu olan kırsal Gencali Mahallesi ’nde ev ve arsa fiyatlarının 10 kat arttığı ifade edildi.
"TALİH KUŞU KONDU"Koy sakini Mustafa Şahin, “Fabrikanın burada yapılacağının duyurulması uzerine ev ve arsa fiyatları baya uctu. Metrekare fiyatları bin liraya cıktı. Bu bizim icin talih kuşu. Gencali ’yi dunya tanıdı. Mahallemizdeki ev ve arsalara talep var. Ancak bin liradan satarsak pişman olur muyuz, ileride daha da değerlenirse diye duşunuyoruz. Alacak kişi de satacak kişi de tereddutlu. Koyun manzarası deniz, orman ve yerli otomobilin uretileceği fabrika” dedi.
"TARLAMI ESKİDEN SATTIM PİŞMANIM"Fabrikanın Gemlik ’teki işsizlik oranını duşureceğini belirten Erol Yılmaz, ”Genclere iş sahası acılmış olacak. Para ceker gider ama toprak her zaman icin iyidir. Ben eskiden arsamı sattım pişman oldum” diye konuştu.
"KOYUMUZ OTOMOBİL FABRİKASI MANZARALI"Fabrikanın mahallelerine kurulmasından dolayı sevincli olduklarını belirten Kadir Hamamcı, “Cok guzel bir umudumuz var. Ev ve arsalarımızın değerlenmesi, koyumuzun guzelleşmesine katkı sağlayacağını duşunuyoruz. Koyumuz yuksekte olduğu icin fabrikayı karşıdan gormek mumkun” diye konuştu.
TOGG fabrikasının kurulacağı bolge değerlendi
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●4 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG fabrikasının kurulacağı bolge değerlendi
-
11-09-2022, 23:06:20