ATO Yonetim Kurulu Başkanı Gursel Baran, devletin yerli otomobil konusundaki politikasını netleştirmesi gerektiğini belirterek, “Yerli ureticilerimiz olağanustu işler yapıyor. Gerektiği gibi desteklenirse yerli otomobil hayal değil” dedi.
ATO Başkanı Baran, OSTİM Başkanı Orhan Aydın ’ı ziyaret etti. Baran daha sonra Aydın'la birlikte savunma, uzay, havacılık ve makine sanayisine yonelik teknoloji, ozgun sistem ve cihazlar ureten işletmeleri gezdi.
ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLE OSTİM TURU
Turkiye'nin ilk yerli imalat elektrikli kucuk arabalarını ureten Oskar Makina'yı ziyaret ederek incelemelerde bulunan ATO Başkanı Baran, burada elektrikli otomobille kısa bir tur attı. Baran, firma sahibi Aydın Comert'i calışmalarından dolayı tebrik etti. ODTU'de oğrenciyken geliştirdiği elektrikli arac projesini 10 yıl once hayata gecirdiğini, fabrika icinde malzeme ve insan taşımada kullanılmak uzere 3 adet elektrikli arac urettiğini anlatan Comert, “Turkiye'de gercekci bir proje ile elektrikli otomobil yapılabilir, yapılmalı. Ancak stratejisini belirlemek lazım. Tuketicinin alım gucune uygun bir araba uretmek zorundayız. Otomobil uretebiliriz. Sorun teknik değil strateji” dedi.
Ankara Ticaret Odası ve TOGG Yerli Otomobil Zirvesi
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- Ankara Ticaret Odası ve TOGG Yerli Otomobil Zirvesi
-
11-09-2022, 23:04:11