Turkiye'nin Otomobil Girişim Grubu, (TOGG) sosyal medya hesabından yayınladığı video ile tesislerin son durumunu paylaştı.
TOGG tarafından uretilecek yerli otomobil, uretilmek icin gun sayıyor. Bursa ’nın Gemlik ilcesinde yukselen tesislerde uretilecek olan akıllı teknolojileri icinde barındıran otomobilin yollara cıkması icin geri sayım devam ediyor. TOGG ’un youtube kanalından Gemlik tesislerindeki calışmalar 7 gun 24 saat kesintisiz olarak canlı yayında izlenebiliyor. 40 gun gibi kısa surede tesislerin yapımı 500 binden fazla kişi tarafından izlendi.
TEMEL BETON İŞLERİNİN YUZDE 95'İ TAMAMLANDI
‘Bir fabrikadan daha fazlası ’ olarak tanımlanan Gemlik tesislerinde inşaat calışmaları aralıksız devam ediyor.
Akıllı ve cevreci ozellikleriyle dikkat ceken tesislerde calışmalar hazırlanan videoda anlatıldı. Boya tesisinde temel altı su yalıtım işleri, temel demir ve beton işleri tamamlandı. Celik kolon imalatı suruyor. Govde tesisinde temel altı su yalıtım işleri, temel demir imalatı tamamlandı. Temel beton işlerinin yuzde 95'i, kolon montajlarının yuzde 10'u bitti.
Montaj tesisinde temel altı su yalıtım işlerinin yuzde 85'i, temel demir imalatlarının yuzde 80'i, temel beton işlerinin yuzde 58'i tamamlandı, kolon montaj işlerine başlandı. Enerji tesisinde temel altı su yalıtım işleri, temel demir imalatları, temel beton işleri tamamlandı, kolon ve doşeme imalatları başladı.
Su işleme tesisi ve tesis ana giriş binasında, temel altı yalıtım işleri tamamlanırken, temel kalıp imalatları start aldı. Temel guclendirmeleri tamamlanan birimler, arıtma, montaj, enerji, boya, govde, tesis ana giriş, batarya, su işleme tesisi olarak acıklandı.
4 BİN KİŞİYE İSTİHDAM
TOGG Gemlik tesisinde uretim ve montaj hatlarının kurulması ile 2022 yılının son ceyreğinde ilk seri otomobilin banttan indirilmesi planlanıyor. Gemlik tesisinde uretim kapasitesi yıllık 175 bin adede ulaştığında toplam 4 bin 300 kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.
TOGG 4 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG 4 bin kişiye kadar istihdam sağlayacak
-
11-09-2022, 23:04:05