Turkiye'nin son yıllarda gercekleştirdiği en onemli sanayi adımı olarak kabul edilen "yerli oto" konusunda ne durumdayız? Turk otomotiv endustrisinin en cok merak ettiği konuların başında olan Turkiye'nin Otomobili icin TOGG CEO'su Gurcan Karakaş'ın katıldığı konferanslarda soylediklerini bir araya getirdim ve akıldaki sorulara cevaplar bulmaya calıştım...
Turkiye ’nin otomobilini uretmek icin ortaya cıkan “Turkiye ’nin Otomobil Girişimi Grubu(TOGG)” direkt olarak gazetecilere olmasa da konferanslarda anlatılanlarla hedefine emine adımlarla yuruyor. 2017 yılının sonlarında atılan ilk adımı kurulan bir şirket ve bu şirketlerin payları takip etti. Yerli otomobil icin kurulan şirkette Anadolu Grubu, BMC, Kok Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding ’in payları yuzde 19 ’ar, TOBB ’un payı yuzde 5 oldu.
Bu adım sonrasında bir sure yonetici arayışı olan gruba otomotiv endustrisinde uzun yıllar tecrubesi olan, Bosch ’ta yıllarca ust duzey yoneticilik gorevi yapmış Gurcan Karakaş getirildi.. Turkiye'nin yerli otomobil projesi icin kurulan şirketin CEO´su olarak atanan Karakaş,
“Teknolojideki gelişim klasik otomobili bir mobilite ekosistemine donuşturecek. Projemizdeki yuksek motivasyon ve kararlılığı, ulkedeki buyuk potansiyelin kullanımıyla birleştirdiğimizde kuresel pazarda soz sahibi olunacağına kesin gozuyle bakıyorum. Turkiye'de doğdum, buyudum, bu ulkede okudum. İş hayatına Turkiye'de adım attım. Bu projeyle kuresel pazarlarda edindiğim bilgi birikimimi ve tecrubemi ulkeme aktarabilme fırsatım olduğu icin cok mutluyum. Emin olun Turkiye, kuresel ortamda rekabet edebilen bir marka ve otomobilden daha fazlasını yapacak.” acıklamasında bulundu.
Basında yer alan ve Gurcan Karakaş ’ın katıldığı konferanslarda yapılan acıklamalara gore ise projeyle alakalı her şey yolunda gidiyor.
Son gunlerde en cok konuşulan “Yerli Oto” konusu “Hangi aşamadayız, gec mi kalınıyor?”
Basında yer alan bilgilere gore aracın iki boyutlu tasarımı tamamlandı. İcinin ve dışının tasarım detayları ortaya cıktı. 1000'e yakın ozellik gozden gecirilip belirlendi. Bu aracı takip edecek diğer modellerde de kullanılacak elektrik-elektronik mimarisinin tasarımı da şimdiden yapılıyor. İsim ve markayla ilgili calışmalar da devam ediyor.
TOGG uretmek icin cıkılan yol
Elektrikli Araçlar0 Mesaj
●8 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Elektrikli Araçlar
- TOGG uretmek icin cıkılan yol
-
11-09-2022, 23:00:31