Adım 1: Dijital Cuzdan Sahibi Olun
(bkz. Metamask)
Kripto para dunyasında da cuzdanlara ihtiyac duyarız. Genel olarak merkezi borsalarda yapılan işlemlerde borsa cuzdanı kullanılır. Borsa cuzdanına borsa'nın erişimi olduğundan guvenliği sorgulanabilir. Ayrıca merkezi borsalarda bulunan varlıklara, devlet tarafından el konabilir ve bunların bilgisi surekli olarak devlete iletilir. Bu yuzden "kripto" dunyasına pek uygun değillerdir. Buna rağmen duşuk komisyon ile hızlı işlem yaptıklarından oturu baskın gelmektedirler.
Bu konuda dijital cuzdanlardan yardım alacağız. Eğer yatırım yapacağınız miktar buyukse, fiziksel soğuk cuzdanlara goz atabilirsiniz. (bkz. Ledger Nano S)
Burada size onerebileceğim en cok tercih edilen ve guvenlik konusunda sıkıntı yaşama ihtimalinizin az olduğu iki cuzdan onereceğim. Burada en populer cuzdan Metamask. Ancak Binance borsasının desteklediği Trust ile işlemleri daha hızlı ve kolay gercekleştirebilirsiniz.
Dijital cuzdan sahibi olmak oldukca kolay, size verilen 13 kelimeyi bir kÂğıda not alın. Telefonun not defteri değil, bildiğiniz fiziksel kÂğıt. Herhangi bir sıkıntı durumunda bu 13 kelime ile şifrenizi sıfırlayabilirsiniz.
Adım 2: Merkeziyetsiz Borsa (DeX) Kullanımı
Merkeziyetsiz Borsalar, Binance gibi merkezi borsaların aksine sizden herhangi bir kimlik doğrulaması (bkz. kyc) veya yaş sınırı istemezler. Sadece sizin cuzdanınız ile kripto para arasında takas gercekleşir. Herkes merkeziyetsiz borsalarda kripto para listeyebilir. Bu yuzden olabildiğince onaylı kripto paralarda işlem yapmanızı oneririm. Yeni projeler bu serbestlikten yararlanarak ilk once burada listelenir.
Merkeziyetsiz borsa kullanımı kayıt gibi aşamalar icermediğinden oldukca kolaydır. Sadece cuzdanınızı bağlar ve işlemi gercekleştirirsiniz. Burada bulunan ornekte Pancakeswap.finance borsası uzerinde işlem yapacağız.
1) Cuzdanınıza TRY karşılığı kripto bozdurun.
18 yaş sınırından oturu Merkezi Borsalara bulaşamadığımızdan, bozum işlemi yapan veya merkezi borsalarda işlem yapandan birisinden yardım almamız gerek. Cok az yer de bulunsa da fiziki borsalardan da işlem yapabilirsiniz. Ornek vermek gerekirse kişi sizin cuzdanınıza BSC ağında bir miktar BNB gondersin. Sizde geleneksel yontemlerle TRY olarak donun.
Wallets Merkeziyetsiz Borsalarla KYC ve Yaş Sınırı Olmadan İşlem Yapma
Kripto Para Rehberleri0 Mesaj
●20 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Kripto Para Forumları
- Kripto Para Rehberleri
- Wallets Merkeziyetsiz Borsalarla KYC ve Yaş Sınırı Olmadan İşlem Yapma
-
11-09-2022, 04:18:50