Aralık 2013'te bir şaka para birimi olarak piyasaya surulen Dogecoin, adında ve logosunda kullanılan Shibu Inu kopeği "Doge" ile benzerliği nedeniyle populerlik kazandı. Kripto para birimi, hızlı başlangıc madeni para oluşturma programı nedeniyle hızla buyudu. Dogecoin'deki kripto para birimi uretimi, diğer kripto para birimlerine kıyasla daha hızlıydı. 2015 yılına kadar 100 milyar token dolaşıma girmeye başladı ve her yıl 5.256 milyar token daha serbest bırakıldı.

Analistlere gore, kripto para birimi nihayet piyasada değerini kazanıyor ve fiyatın 2020'nin sonunda 0,00350 dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Kripto para birimlerinin farkındalığı ve teknolojideki ilerlemeler ile dijital para birimlerinin fiat para birimlerinin yerini alması mumkun. gelecek yıllarda. Analistler, Dogecoin fiyatının 2025 yılına kadar 0.0080 $ 'a ulaşacağını ve 2025'in sonunda fiyatın 0.0120 $' a yukseleceğini tahmin ediyor.

Dogecoin'e de bir miktar yatırım yaptım. Hatta bazı bulut madenciliği platformlarında Dogecoin madenciliği yapıyorum. Hızlıca transfer edilebilir ve işlem ucretleri yuksek değildir. dogecoin cok agresif iniş cıkışlar yaşamaz. bu benim yatırım endişelerimi hafifletiyor. Gelecekte değerinin katlanacağına ben inanıyorum.