Bir kuantum fizikcisi, kuantum bilgisayarlarının kriptografi ve kripto para birimi uzerindeki gercek etkisini araştırdı. Bir YouTube videosunda kuantum fizikcisi Anastasia Marchenkova, kuantum bilgisayarlarla şifreleme teknolojisini kırması hakkındaki olası teorileri paylaştı. Kuantum fizikcisi duşuncelerini şu şekilde iletti:
“Shor ’un [kuantum] algoritması, RSA ve eliptik eğri kriptografisini kırabilir. Bu bir sorun cunku bugunlerde bircok verimiz bu iki algoritma ile şifreleniyor. Kuantum bilgisayarlar her şeyden daha hızlı değil. Sadece belirli problemlerde daha hızlılar ve RSA ve eliptik eğri şifrelemeleri kuantum bilgisayarlarının alanına giriyor.
Kuantum Bilgisayarları Bitcoin (BTC) İcin Gercek Sorun
“Ancak kuantum bilgisayarlardan etkilenmeyen başka şifreleme algoritmaları da var ve onları keşfetmemiz ve sonra onları gercekten uygulamalı ve yeterince buyuk bir kuantum bilgisayar gercekten ortaya cıkmadan once onları harekete gecirmeliyiz. Kriptografiyi kırmak, 10 milyon kubit gibi buyuk miktarda kubit gerektirir. Ancak kuantum bilgisayarların gercekte yapabildikleri pratik uygulamaların ilk keşiflerinden biriydi. Kuantum bilgi işlem, sayıları cok daha hesaplama icin kuantum ozelliklerinden yararlanır ve bu, RSA şifrelemesinin arkasındaki guvenliğin ozudur. Bunun sonucu, yeterince buyuk bir kuantum bilgisayar olursa verilerimizin artık guvende olmayacağıdır. Bu yuzden bununla ilgili bir şeyler yapmamız gerekecek.”
Kuantum bilişimi, kripto para birimlerinin ve internetin guvenliğini tutan kriptografik algoritmalar icin ciddi bir tehdit oluşturduğu icin son zamanlarda manşetlere girdi.
Bu arada Marchenkova, kripto sahiplerinin Bitcoin ’lerini kuantum bilgisayarlarından korumak icin guvenli bir cuzdan arayışına hemen başlamaları gerektiğini duşunmuyor. Ancak, kriptoyu elinde tutan herkesin endişelenmesi ve en son gelişmeleri takip etmesi gerektiğine inanıyor, cunku kuantum hesaplamanın yukselişine karşı blok zincirlerinin kendini geliştirmesi gerektiğini şu şekilde acıkladı:
Evet, endişelenmelisiniz. Ama yakın zamanda değil. Bugun Bitcoin ’inizi guvenli bir cuzdana taşımanıza gerek yok … Ama genel olarak, blok zincirini nasıl yukseltebiliriz? Sorusu sorulması gerekiyor.
Kuantuma karşı iyi bir guvenli algoritma bulduğumuzu varsayarsak, onu forklayabiliriz ve ileriye doğru her şey yoluna girecektir. Ama tum eski paralarla veya tum ozel anahtarlarının kaybolduğu paralarla ne yapacağız? “Uzgunum, gule gule, zincirin bu kısmı siz onu taşımadığınız veya yeniden şifrelemediğiniz surece artık gecerli olmayacak” mı diyeceğiz yoksa yeni bir teknoloji mi bulacağız? “
Kuantum Bilgisayarları Bitcoin’i (BTC) Gercekten Yok Edebilir Mi? Kuantum Fizikcisi Acıkladı
Altcoinler0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Kripto Para Forumları
- Altcoinler
- Kuantum Bilgisayarları Bitcoin’i (BTC) Gercekten Yok Edebilir Mi? Kuantum Fizikcisi Acıkladı
-
11-09-2022, 03:02:13